Türk futbol tarihinin en pahalı transferi! Galatasaray ne kadar alacak?

Bayern Münih, Fransız futbolcu Sacha Boey'i transfer ettiğini resmi olarak açıklarken, Galatasaray da oyuncunun bonservis bedelini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Ortaya çıkan transfer ücretine göre, Boey Türk futbol tarihinde gerçekleşen en yüksek bedelli transfer oldu.

Bayern Münih, Galatasaray'ın Fransız oyuncusu Sacha Boey'i transfer ettiğini duyururken, Galatasaray da Boey'in transfer ücretini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamaya göre, Boey, Türk futbol tarihindeki en yüksek transfer ücretiyle transfer oldu.

Bayern Münih, resmi internet sitesinden de Sacha Boey ile 2028 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalandığını duyurdu ve aynı zamanda Boey'in Bayern formasıyla çekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama şu şekilde:

"Profesyonel Futbolcumuz Sacha Boey'nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 Euro olup FC Bayern München AG, şirketimize net 5.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir.

Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50'sini şirketimize ödeyecektir."

Türkiye'nin en yüksek bedelli ilk 10 transferi:

Türk futbol tarihinin en pahalı transferi! Galatasaray ne kadar alacak? resim: 0


 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800