Türk Eximbank'tan ihracatçılara 50 milyar dolarlık destek

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, bu yıl ihracatçılara yönelik 24 milyar dolarlık kredi ve 26 milyar dolarlık sigorta ve garanti olmak üzere toplamda 50 milyar dolarlık destek sunma hedeflerini açıkladı.

Güncelleme:

Türk Eximbank'ın Genel Müdürü Güney, kurumlarının ülkedeki en büyük kredi hacmine sahip 9. banka ve Türkiye'nin en büyük alacak sigortası kuruluşu olduğunu vurgulayarak, ihracatın Türkiye'nin ekonomik büyümesinde kilit bir rol oynadığını belirtti. Güney, Türk Eximbank'ın resmi ihracat destek kuruluşu olarak üstlendiği misyonun, ülkenin ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir faktör olduğunu ifade etti.

Güney, Türk Eximbank'ın ihracatçılara sunduğu desteklere odaklanarak, 2023 yılında ihracatçılara sağlanan nakdi kredinin 19,6 milyar dolar olduğunu ve vadeli alacak sigortası ile 22,4 milyar dolarlık koruma sağlandığını söyledi. Bu desteklerle ihracatçıların güvenle ihracat yapmalarının sağlandığını belirten Güney, 2023 yılında toplamda 42 milyar dolarlık bir destek sağladıklarını açıkladı.

KOBİ'lere destek payı arttı

Güney, KOBİ'lerin banka desteklerine erişimine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, 2020'de KOBİ payının yüzde 70 olduğunu, ancak 2023 sonunda bu oranın yüzde 84,2'ye yükseldiğini bildirdi. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan sermaye artışlarıyla bankanın sermaye yapısının güçlendiğini belirtti.

Bankanın küresel konjonktürdeki olumsuzluklara rağmen 2024 yılında ihracat hedefini artırarak 50 milyar dolara çıkarmayı planladığını açıklayan Güney, bu desteğin 24 milyar dolarının kredi, 26 milyar dolarının sigorta ve garanti olarak sağlanacağını belirtti.

Güney, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların finansmana erişimini kolaylaştırmak için kredi teminat yapısını çeşitlendirdiklerini ifade ederek, faiz hassasiyeti olan ihracatçılara yönelik çözüm üretmeye devam ettiklerini ve faizsiz finans hizmetleri sunduklarını belirtti.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800