Türk Eximbank’tan ihracatçılara 33,6 milyar dolarlık destek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Eximbank'ın ekim ayı sonu itibarıyla ihracatçılara toplamda 33,6 milyar dolarlık destek sağladığını ifade ederek, kendisinin kurumu ziyaretinde bu desteklerin artarak devam etmesi için istişarelerde bulunduklarını açıkladı.

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ihracatın artırılması, ihraç edilen mal ve hizmet yelpazesinin genişletilmesi, ihracatçıların uluslararası ticaretteki paylarının artırılması ve ihracatçılara girişimlerinde destek sağlanması gibi çeşitli hedeflere yönelik olarak Türk Eximbank'ı ziyaret ettiklerini ve buradan brifing aldıklarını belirtti.
 
Bolat, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin en büyük ihracat kredi ve alacak sigortası kuruluşu olan Türk Eximbank, Ekim 2023 sonu itibarıyla ihracatçılarımıza 15,1 milyar dolar kredi, 18,5 milyar dolar sigorta ve garanti olmak üzere toplam 33,6 milyar dolar destek sağladı. Bu desteklerin artarak devam etmesi için hayata geçirilen projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki dönemde de Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney ve ekibine başarılar diliyoruz."

Etiketler ihracat
Yorumlar
Kalan Karakter 800