Türk enerji devi Energate Solar, ABD'ye açılıyor

Türkiye'nin önde gelen güneş enerjisi üreticilerinden biri olan Energate Solar, ABD pazarında faaliyet göstereceğini ve ülkede iki yeni üretim tesisi inşa edeceğini duyurdu.

Tecrübesi ve güçlü marka işbirlikleriyle öne çıkan Energate Solar, Türkiye'nin güneş enerjisi sektöründe önemli bir konumda bulunuyor. Ekim 2023'te duyurulması planlanan yeni bir tesisiyle ABD pazarına adım atacak olan şirket, 2023'te galyum katkılı monokristal PERC silikon panelleri ve TOPCon panellerinden toplamda 500 MW'lık üretim gerçekleştirmeyi hedefliyor. 2024'e gelindiğinde ise bu kapasiteyi 1 GW'a çıkarmayı planlıyor.

Energate Solar, Türkiye'nin önde gelen fotovoltaik panel üreticilerinden biri olarak biliniyor. Halihazırda Kayseri'deki iki tesisinde 370 W ile 670 W arasında değişen güneş modülleri için toplamda 1 GW üretim kapasitesine sahip. Üretilen half-cut modüller yüzde 20,87 ile yüzde 22,56 arasında verimliliğe sahipken TOPCon modüller yüzde 21,03 ile yüzde 22,47 arasında verimliliğe sahip.

Üç yatırım planı

Energate Solar'ın CEO'su Yasin Güçlü, "Amerika Birleşik Devletleri, geniş arazileri, farklı enerji ihtiyaçları ve artan çevre bilinci ile sürdürülebilir enerji çözümleri için Energate için önemli bir fırsat sunuyor" şeklinde konuştu. Güçlü, 2025 yılında ABD'nin Batı Yakası bölgesinde başlangıçta 1 GW kapasiteli ikinci bir üretim tesisi kuracaklarını ve bu sayede şirketin 2025 yılı sonuna kadar toplamda 2 GW kapasiteye ulaşacağını belirtti. Doğu Yakası ve Batı Yakası'ndaki tesislerin kurulması, şirketin ABD'ye yönelik üç yatırım planından ikisini oluşturuyor. Şu an için bu iki üretim tesisi için yapılacak yatırım miktarı netleşmemiş durumda. Üçüncü yatırım planı ise ülkede güneş hücresi üretimine başlamak.

Etiketler güneş enerjisi ABD
Yorumlar
Kalan Karakter 800