Turizmde erken rezervasyon dönemi aralık ayına çekildi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yılbaşından sonra olan erken rezervasyon dönemini aralık ayına çektiklerini söyledi.

Güncelleme:

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya'da katıldığı turizm fuarında turizm sektörünün son rakamlarının sektör paydaşlarını memnun ettiğini belirtti. Bağlıkaya, Türkiye'nin önemli bir turizm ülkesi olduğunu vurgulayarak, turizmi 12 ay boyunca canlı tutmayı ve turist sayısını 60-70 milyon seviyelerine yükseltmeyi hedeflediğini dile getirdi.

2019'da turizmde rekor bir yıl yaşandığını hatırlatan Bağlıkaya, "Son üç yıl boyunca turizm sektörü zorlu dönemler geçirdi, ancak 2023 sezonunun olumlu bir şekilde ilerleyeceği daha baştan belliydi," dedi. Bağlıkaya, dünya genelinde turizmde büyük bir artış olduğunu ve Kovid-19 salgınının seyahat önemini daha da artırdığını belirtti.

Türkiye'de iç turizmin arttığını ve önümüzdeki yıllarda daha iyi turizm sezonları beklediklerini vurgulayan Bağlıkaya, "Cumhuriyet'in 100. yılında rekor bir yıl geçireceğimize inanıyoruz ve bu başarıyı sürdürmek istiyoruz," dedi.

Erken rezervasyon kampanyası aralık ayında

Bağlıkaya, yerli turistlere erken rezervasyon kampanyaları başlattıklarını ve vatandaşların uygun fiyatlarla tatil yapabilmesine yardımcı olduklarını ifade etti. Bu yılın erken rezervasyon kampanyasını aralığın ilk haftasında başlatacaklarını da açıkladı.

Konaklama tesislerinin pazarlara göre kontenjanlarını ayırdığını açıklayan Bağlıkaya, Türkiye pazarının yanı sıra İngiltere, Almanya ve diğer pazarlara yönelik kontenjanlar da belirlediğini söyledi. Bağlıkaya, yerli turistlere, iç turizm için ayrılan kontenjanların dolmadan tatil planlarını yapmalarını önerdi. Geçen yıl erken rezervasyon döneminin hareketli geçtiğini hatırlatan Bağlıkaya, bu yıl da benzer bir hareketlilik beklediklerini belirtti.

Etiketler Turizm
Yorumlar
Kalan Karakter 800