Turizmde 2024 rezervasyonları başladı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizmde sürdürülebilirliğin dünya genelinde ön planda olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda öncü bir rol üstlendiğini belirtti. Kavaloğlu ayrıca, 2024 rezervasyonlarının erken başladığını da bildirdi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türkiye'nin sürdürülebilir turizm alanında Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) ile ilk anlaşmayı yapan ülke olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, iklim değişikliğinin ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurgulayarak, turizmciler ve otelciler olarak bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti. Sürdürülebilir turizm sertifika programının otellerin katılımıyla birinci etapta tamamlandığını ve ikinci ve üçüncü etap çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Kavaloğlu, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın da sürdürülebilir turizmi etkin bir şekilde pazarladığını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu konuda ciddi bir vizyon ortaya koyduğunu ifade etti.

Kavaloğlu, turizmcilerin bu vizyonu benimsediğini ve gelecekte 100 milyon misafir ve 100 milyar dolar gelir hedeflerine odaklandıklarını belirtti. Bu yılki turist sayısı ve gelir hedefine neredeyse ulaşıldığını ifade ederek, Antalya'nın 15 milyonun üzerinde turisti ağırlayarak rekor bir yıl geçirdiğini söyledi. Kavaloğlu, Rusya ve Almanya'nın hala önemli pazarlar olduğunu, İngiltere'den gelen turist sayısının ise geçen yıl ilk defa 1 milyonun üzerine çıktığını kaydetti.

'Türkiye'siz bir dünya turizmi düşünülemez'

Gelecek sezon için çalışmalara başladıklarını belirten Kavaloğlu, WTM 2022 Uluslararası Turizm Fuarı'nda elde ettikleri verilerin Türkiye ve Antalya için olumlu olduğunu paylaştı. Rezervasyonların 2024 için iyi bir başlangıç yaptığını ve erken rezervasyonlarda önceki yıla göre yüzde 20 artış olduğunu belirtti. Türkiye ve Antalya'nın turizmde olmazsa olmaz destinasyonlar olduğunu vurgulayan Kavaloğlu, yakın coğrafyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Türkiye'siz bir dünya turizminin düşünülemez olduğunu ifade etti.

Etiketler Turizm
Yorumlar
Kalan Karakter 800