Tüketicinin Bir Eli Kumandada Diğeri Alışverişte

Bir araştırmaya göre tüketiciler en çok online alışverişi televizyon izlerken yapıyor. Televizyon kanallarının izlenme oranının yüksek olduğu zaman dilimlerinde online alışverişte büyük artış gözleniyor. 1,2 milyon farklı online alışveriş verisinin incelendiği ve Türkiye dahil bir çok Avrupa ülkesini kapsayan araştırma ilginç sonuçlar ortaya...

Bir araştırmaya göre tüketiciler en çok online alışverişi televizyon izlerken yapıyor. Televizyon kanallarının izlenme oranının yüksek olduğu zaman dilimlerinde online alışverişte büyük artış gözleniyor.

1,2 milyon farklı online alışveriş verisinin incelendiği ve Türkiye dahil bir çok Avrupa ülkesini kapsayan araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.
Online ve ofline kampanyaları inceleyen araştırma şirketi intelliAd tarafından derlenen bilgilere göre tüketiciler, televizyonların en yüksek izlenme aralığı olan ve Prime Time olarak adlandırılan saat 20.00 ile 23.00 arasında daha çok alışveriş yapıyor. Üstelik bu alışverişler daha pahalı ve daha hızlı.
Araştırmaya göre Prime Time aralığında online mağazaların satış trafiği günlük ortalamalarından yüzde 57 daha fazla. Üstelik tüketiciler televizyon karşısındayken alışveriş kararını daha hızlı veriyor. 1 saat içinde satın alma kararının verildiği alışverişlerin oranı, günlük ortalamadan yüzde 6 daha fazla oluyor.

Online alışverişlerde tabletler daha fazla kullanılıyor

Araştırma sonuçları alışveriş trafiğinin yüzde 61'inin, dönüşümlerin de yüzde 77'sinin masaüstü bilgisayarlardan geldiğini gösteriyor. Ancak tüketiciler, Prime Time süresince masaüstü bilgisayarı bir kenara bırakıyor, tablet ve cep telefonlarını kullanarak dan daha çok trafik ve dönüşüm gerçekleştiriyor. Cep telefonlarından gelen dönüşüm oranı bu sürede yüzde 17 daha fazlayken, tabletlerde bu rakamlar yüzde 39 daha fazla görülüyor.

Araştırma, tüketicinin televizyon izleme alışkanlıkları, televizyon reklamları ve online alışveriş hacimleri arasında somut bağlantılar bulunduğunu gösteriyor. Televizyon karşısındaki online alışverişlerde ani artışlarda en önemli etken mobil cihazların yaygınlığı. Cep telefonu ve tablet bilgisayarlar online alışveriş trafiğinin yüzde 40'ını, tüm dönüşümlerin de dörtte birini oluşturuyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800