Trendyol'dan İngiliz Asos hamlesi: Teklifte bulundu

Trendyol, İngiltere merkezli online alışveriş şirketi Asos PLC’yi almak için 1 milyar Sterlinlik bir teklifte bulundu.

Güncelleme:

The Sunday Times'ta yer alan haberde, “Asos PLC, Çinli Alibaba Group destekli Türk şirket Trendyol’dan teklif aldı” bilgisi bulunuyor.  Haberde, teklifin Aralık ayında Trendyol’un Hollanda'da faaliyet gösteren yan kuruluşlarından Trendyol BV tarafından yapıldığı yazıyor. 

Asos'a hisse başına 10-12 Sterlinlik bir fiyat önerildiğini yazan The Sunday Times, bu rakamın İngiliz şirketin mevcut hisse fiyatının üç katı olduğunun altını çizdi.  Teklifle birlikte Asos’un değeri 1 milyar Sterlinin üzerine çıktı.

Trendyol'dan İngiliz Asos hamlesi: Teklifte bulundu resim: 0

Asos hisselerinde düşüş sürüyor

Gazetenin haberine göre, şirketler arasında şu anda devam eden bir görüşme yok. Londra Borsası’nda işlem gören Asos hisseleri cuma günü yüzde 2,5 düşüşle yaklaşık olarak çeyrek Sterline karşılık gelen 250,37 Peni'den işlem gördü. Son 12 ayda hisse değerinde yüzde 78 oranında büyük bir kayıp yaşayan şirket, Trendyol tarafından teklifin yapıldığı Aralık ayında da hisse senetlerinde yüzde 21'lik düşüş yaşayarak,  hisse başına yaklaşık 123 Peni değer kaybetmiş ve  ayı 510,50 Peni ile kapatmıştı. New York Borsası'ndaki Alibaba hisseleri ise Cuma günü yüzde 1,5 yükselişle 84,27 dolardan işlem gördü.

Etiketler Trendyol
Yorumlar
Kalan Karakter 800