Toplu tüketim ve satış yerlerine yönelik yılbaşı denetimi yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, yılbaşı öncesinde toplu tüketim ve satış yerlerine yönelik gıda denetimi gerçekleştirdi.

Güncelleme:

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimler çerçevesinde, yılbaşında satışı artan ürün reyonlarından numune alarak kontrol sağladı. Aynı zamanda, alkollü içecek servisi yapılan restoranların mutfak ve ürünlerini de detaylı bir şekilde inceledi.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, yıl boyunca devam eden genel gıda denetimlerine ek olarak, sektör ve ürün bazlı 7. denetimlerini gerçekleştirdiklerini ve bu denetimlerin yıl sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Korkmaz, 103 bin denetim gerçekleştirdiklerini ve bu denetimler sonucunda 6 bin 400 uygunsuzluk tespit ettiklerini ifade etti.

Toplu tüketim ve satış yerlerine yönelik yılbaşı denetimi yapıldı resim: 0

Denetim ve numune sonuçlarına göre Ankara'da 30,6 milyon lira idari yaptırım uygulandığını ve 33 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Korkmaz, denetimlerin etkin ve hızlı bir şekilde devam edeceğini vurgulayarak, "En büyük denetçi aslında tüketicidir." dedi.

Ayrıca, vatandaşların gıda işletmelerinde tespit ettikleri uygunsuzlukları "Alo 174 Gıda İhbar Hattı"na bildirebileceklerini hatırlatan Korkmaz, etiketsiz ve merdiven altı ürün alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da konuyla ilgili olarak, pazar günü yeni bir yıla girileceğini ve bu nedenle ülke genelinde gıda satış ve üretim yerlerine eş zamanlı denetimlerin bir hafta boyunca devam edeceğini bildirmişti.
 
 
 
 

Etiketler market denetim
Yorumlar
Kalan Karakter 800