Tokat'ta 100 lira bozuk para nasıl 105 liraya satılıyor?

Tokat'ın Niksar ilçesinde fırın işleten Hüseyin Çavuşoğlu, bozuk para bulmakta sıkıntı çektiklerini belirterek, "Çocuklar evdeki kumbaralarını getirebilir. 100 lira bozuk para getirene 105 lira, 200 lira bozuk para getirene 210 lira bin lira bozuk getirene de 50 lira fazladan veriyorum" dedi.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv

Tokat'ın Niksar ilçesinde yaklaşık 20 yıldır fırın işleten Hüseyin Çavuşoğlu, para üstü verebilmek için madeni para bulmakta sıkıntı yaşamaya başladı.

Çavuşoğlu, müşterilerin çoğunluğunun kredi kartı kullandığını ancak kâğıt para kullanan müşterilerine para üstü olarak madeni para bulamadığını belirtti.

Dükkanın giriş kısmına astığı yazıda 100 lira madeni para getirene 5 lira vereceğini belirtirken, bin lira madeni para getirenlere ise 50 lira vereceğini yazdı. 

Müşterilerine para üstü olarak verecek madeni para bulamadığını belirten Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bozuk para bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Çocuklar evdeki kumbaralarını getirebilir. 100 lira bozuk para getirene 105 lira, 200 lira bozuk para getirene 210 lira bin lira bozuk getirene de 50 lira fazladan veriyorum. Şu anda dediğim gibi bozuk para bulamıyoruz. Çocuklar evde duran kumbaralarını getirsin diye böyle bir şey yaptım. Müşteriye para üstü olarak bozuk para veremiyorum, ben de böyle bir çözüme başvurdum."

Etiketler tokat
Yorumlar
Kalan Karakter 800