TMO'dan kabuklu fındık satışı! Fiyat belirlendi

TMO Genel Müdürlüğü, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların yaklaşık 27 bin tonluk kısmının, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre KDV hariç olmak üzere peşin bedel mukabilinde talep toplama yöntemiyle satışa açıldığını belirtti.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, kurum, üretici ve tüketici lehine piyasa düzenlemesi yaparak faaliyet alanındaki ürünler için gerekli önlemleri aldı. 

Türkiye ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, TMO'nun stoklarında bulunan kabuklu fındıkların yaklaşık 27 bin tonu, 16 Nisan'dan itibaren, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre KDV hariç olmak üzere peşin bedel karşılığında talep toplama yöntemiyle satışa sunulacak.

Levant kalite kabuklu fındıklar için 2023 mahsulünün kilogram fiyatı 130 lira, 2022 mahsulünün kilogram fiyatı ise 124 lira olarak belirlendi. 

24 Nisan'dan itibaren teslimat olacak

Firmalar, talep ettikleri ürün miktarının yüzde 10'unu TMO hesaplarına yatırarak 22 Nisan mesai bitimine kadar ürün almak istedikleri Başmüdürlüklere yazılı başvuruda bulunacaklar. Ürün bedelini yatıran firmalara, 24 Nisan'dan itibaren teslimatlar gerçekleştirilecek.

Numune taleplerinde, KDV hariç kilogram başına en az 5 kilogram olacak şekilde ürün temin edilecektir ve kilogram başına 200 lira fiyatla satılacak. Satışlar, Trabzon, Ordu, Samsun ve Sakarya Başmüdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800