TİSK, iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekti!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), iş sağlığı ve güvenliği kapsamında, çalışanların sağlık ve güvenliğinin her zaman birinci öncelikleri olduğuna dikkat çekerek, iş sağlığı ve güvenliği hakkında önemli açıklama yaptı.

Güncelleme:

4-10 Mayıs’ın İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası

TİSK, çalışanların sağlık ve iş güvenliğinin önemine değinerek, bu kapsamda 2022’de başlatılan “sıfır kaza” süreci doğrultusunda iş güvenliği konusunda nelerin değiştiğini ve  4-10 Mayıs’ın İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftasına dikkat çekerek, iş güvenliği kültürünü toplumun her kesimine yerleştirmenin TİSK’in ana hedeflerinden biri olduğu bilgisi verildi.

Sıfır kazaya yolculuk

Dünya genelinde her yıl yaklaşık 2,5 milyon kişinin iş kazasıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekilirken, konu ile ilgili şu bilgiler aktarıldı:

“TİSK Mikrocerrahi Vakfının destekleriyle hayata geçirilen, projelerle, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konularında öncü durumdayız. Bu doğrultuda da en büyük destekçi, yapay zeka destekli İSG video analiz yazılımını işletmeleri oldu” diyen TİSK yetkileri, İSG video analiz yazılımını işletmeleri kullanımına sunulmasıyla, yapay zeka destekli yazılımın TİSK ekosisteminde yer alan 21 üye işveren sendikasına bağlı 13 sektörde yüzlerce tesise entegre edilerek, 22 milyar görüntünün bir günde işlenmesine imkan sağlanmış olduğunu açıkladı.

Bu durum da yapay zeka teknolojisi sayesinde kazalara karşı önleyici tedbirler ve aksiyonlar alınarak, 30 ilde 100 binden fazla çalışan, olası kazalara karşı korunmuş oldu” denildi.

TİSK Akademi Online Gelişim platformu ile bugüne kadar 200 bine yakın çalışana ücretsiz iş sağlığı güvenliği eğitimi verildiği bilgisi verilirken, eğitimlere daha fazlası çalışana ücretsiz olarak ulaştırılıyor.

TİSK, deprem bölgesindeki daimi desteğini sürdürürken, 2021’de AFAD ile yaptığımız işbirliği kapsamında ‘depreme hazırlıklı olmak’ ve ‘afet bilinci’ gibi eğitimler 20 binden fazla çalışana ulaştırdı. Bu yıl devam eden eğitimler dahilinde, TİSK, işletmelerde arama-kurtarma ekipleri kurulmasına öncülük etmeyi devam ediyor.

TİSK, sektörel İSG rehberleri hazırlanması, iş kazaları farkındalığı kapsamında hazırlanan animasyon videolarıyla işyerlerinde gerekli iş hijyeni ölçümleri ile de durmadan İSG konusunda ‘sıfır kaza’ hedefi ile birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800