Ticari kredi kartlarında 'taksit sayısı artırılmalı' önerisi: ATO Başkanı'ndan açıklamalar

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılması gibi önerilerde bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının üretime ve ticarete olumlu etki edeceğini belirtti. Baran, enflasyonla mücadele sürecinde alınan parasal sıkılaştırma önlemleri çerçevesinde kredi kartlarına getirilen sınırlamaya dikkat çekerek, bireysel kredi kartları ile ticari kredi kartlarının ayrı değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çek kullanımı azaldı

Finansman kaynağı olarak iş dünyasının vadeli çek kullanımını anımsatan Baran, çekin itibarının zamanla azaldığını ve kullanımının gerilediğini ifade etti. Ticaret hayatında ticari kredi kartlarının önemine değinen Baran, şirketlere sürdürülebilir ve vadeli finansman imkanı sağladığını belirtti. Ayrıca, ödeme zinciri ve ticari süreçlerin sürdürülebilirliği açısından kritik bir rol oynadığını dile getirdi. Baran, ticari kredi kartlarının güvenilirliği konusunda herkes tarafından kabul gördüğünü ve bu nedenle bireysel kredi kartlarından ayrı bir değerlendirme yapılması gerektiğini vurguladı.

Ticari kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının, üretime ve ticarete olumlu katkı sağlayacağını belirten Baran, bu adımın sektöre ve ekonomiye olumlu bir ivme kazandırabileceğine inanıyor.

İnşaat sektöründe nakit kullanmak zor

Baran, inşaat malzemeleri sektöründe artan talep ve kredi kartı harcamalarındaki artışın tüketimden değil, inşaat üretiminden kaynaklandığına dikkat çekti. İnşaat malzemelerini temin etmenin güçleştiğini kaydeden Baran, "Ülkece yaşadığımız büyük felaketin ardından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak üzere başlayan inşaat ve kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle inşaat malzemelerine olan talep arttı. İnşaat malzemelerini temin etmek güçleşti. Bu süreçte nakit kullanmak neredeyse mümkün değil. Geriye tek çare ticari kredi kartı kullanımı kalıyor. Deprem bölgesinde hayatın yeniden normalleşmesi için, depremzede vatandaşlarımıza konut üretiminin ve kentsel dönüşümün sekteye uğramaması için inşaat malzemeleri sektöründe ticari karta taksit uygulamasının devamı elzem" açıklamasında bulundu. 

Etiketler Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800