Ticaret Bakanlığı'ndan Kadıköy'e denetleme!

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ticaret İl Müdürlükleri, restoran, kafe ve lokantaları denetledi. Fiyat listelerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne kolaylıkla okunabilir şekilde konulmasını inceledi.

Güncelleme:

   Ticaret Bakanlığı, 17 ilde yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerini inceledi. Bakanlık ekipleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Manisa, Aydın, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Tekirdağ, Samsun, Kayseri, Konya, Adana, Mersin ve Van'da sahaya indi.

   Kadıköy'de denetim yapan İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, geçen iki aya göre işletmelerin fiyat listesi konma uygulamasına daha fazla uyum gösterdiğini vurgulayarak, "Çünkü biz o tarihten bu yana denetimlerimizi devam ettiriyoruz. Son zamanlarda uygunsuzluk oranımız düşmeye başladı. Yaklaşık 108 arkadaşımızla 27 ayrı lokasyonda denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Tıpkı marketlerde raf ve kasa fiyat uyumluluğu gibi oradaki fiyatla menüdekinin karşılaştırılması uygun olacaktır. Bizim haksız fiyat değerlendirme sistemimiz var. Ocak ayından bugüne kadar yaklaşık 1383 firmayı denetledik, bu denetimlerde 2 bin 80 aykırılık tespit edildi. Bunlara da 4,5 milyon lira civarında idari yaptırım uyguladık" ifadelerini kullandı.

   Ankara'da menü fiyatları ile kasa fiyatlarının uyumu da kontrol edilirken, Manisa'da kurala uymayan işletmelere her bir ürün için 2 bin 172 lira ceza uygulandı. Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, karekodlu menülerin yönetmeliğe uyum için tek başına yeterli olmadığını bildirdi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800