Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza birimlerince yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde...

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza birimlerinin kaçakçılıkla mücadelesi sürerken geçen seneye oranla aradaki fark dikkat çekti! İşte detaylar...

Güncelleme:

   Ticaret Bakanlığı, kaçakçılıkla mücadelede Şubat 2024 karnesini resmi X hesabından paylaştı. Bir önceki yılın aynı dönemine oranla %215 artış gözlemlenirken, 4 milyar 200 milyon Türk Lirası değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu madde yakalandığı açıklandı.

   Kaçakçılıkla mücadelenin üreceğini belirten Ticaret Bakanlığı, söz konusu gönderide şu ifadelere yer verdi:

   "Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza birimlerince yürütülen başarılı operasyonlar neticesinde, 2024 yılı Şubat ayı itibarıyla, bir önceki yılın aynı dönemine oranla %215 artışla 4 milyar 200 milyon Türk Lirası değerinde kaçak eşya ve uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi.

   Gümrük Muhafaza birimleri, tüm ülke sathında yedi gün yirmi dört saat yürüttüğü çalışmalarla başta uyuşturucu kaçakçılığı olmak üzere, ülke ekonomisine zarar vererek haksız rekabet ortamı yaratan, akaryakıt, tütün, tütün mamulü, içki, gıda, tıbbi malzeme, tekstil, elektrik-elektronik eşya ve otomobil gibi çok çeşitli eşyanın kaçakçılığı ile mücadeleye aralıksız devam ediyor."

Yorumlar
Kalan Karakter 800