Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışı yatırımları dudak uçuklattı...

Ticaret Bakanlığı, 2022 yılı sonu itibariyle Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin 128 ülkedeki yatırımlarının sermaye pozisyonunu açıkladı. İthalat ve ihracat verileri dikkat çekti

Güncelleme:

   Ticaret Bakanlığı, resmi X hesabından 2022 yılı sonu itibariyle Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin 128 ülkedeki yatırımlarının sermaye pozisyonunu paylaştı. Bakan yardımcısı Ö. Volkan Ağar'ın DEİK Yurt Dışı Yatırımlar İş Konseyi üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, yurtdışına giden yatırımların Türkiye'ye üst düzeyde katkı sunması adına sektör ile işbirliği içinde çalışılacağı vurgulandı.

   Bu yatırımların cirosunun 53 milyar $ olarak duyurulduğu açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

"Bakan yardımcımız Sayın Ö. Volkan AĞAR, DEİK Yurt Dışı Yatırımlar İş Konseyi üyeleri ile DEİK'te bir araya gelmiştir. Toplantıda iş dünyası temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunulmuş, sektör temsilcilerinin beklentileri ve talepleri dinlenmiştir.

Sayın Bakan Yardımcımız soru ve talepleri cevaplandırarak yapmış olduğu değerlendirmelerinde; başta güçlü büyüme ve ihracat olmak üzere son dönem ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve Bakanlığımız stratejileri kapsamında önümüzdeki döneme ilişkin iş dünyasından beklentilerini dile getirmiştir.

2022 yılı sonu itibariyle Türkiye’de yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin 128 ülkedeki yatırımlarında sermaye pozisyonu 50,8 milyar dolar olarak tespit edilmiştir. Bu yatırımlara ülkemizden 15 milyar dolar ihracat, ülkemize 7,2 milyar dolar ithalat yapılmış ve bu yatırımlarının cirosu ise 53 milyar dolara ulaşmıştır. Ülkemizden yurtdışına giden yatırımların ülkemiz ekonomisi ve ihracatına üst düzeyde katkı sunması için sektör ile yakın işbirliği içinde çalışılması hususunda mutabık kalınmıştır."

Yorumlar
Kalan Karakter 800