THY'den 20 milyar dolarlık anlaşma

Türk Hava Yolları, Aralık 2023'te Airbus ve Rolls-Royce ile gerçekleştirdiği 150 adet A321neo ve 80 adet A350 kesin uçak siparişini kutlamak için İstanbul'daki genel merkezinde bir araya geldi.

Güncelleme:

Programa, Airbus ve Rolls-Royce'un üst düzey yöneticilerinin yanı sıra T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı ve önde gelen Türk havacılık ve uzay şirketlerinin temsilcileri ile İngiltere Başkonsolosu, Fransa ve İspanya'nın da müsteşarları katıldı.

Etkinlikte, Airbus, Türk Hava Yolları ve Türkiye'deki havacılık şirketleri tarafından önümüzdeki 15 yıl içinde ekonomik değer yaratacak Stratejik Türkiye İlerleme Programı’nın (Strategic Türkiye Enhanced Programme - STEP) lansmanı da gerçekleştirildi. Bu program, Türk Hava Yolları'nın uzun vadeli stratejik büyüme planı doğrultusunda Türk havacılık ve uzay endüstrisini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Daha fazla tedarik zinciri

Yapılan ortaklık çerçevesinde, Rolls-Royce Türkiye'de bir dizi endüstriyel girişimin uygulanması için araştırmalara başlayacak. Bu araştırmalar, potansiyel bir Bakım, Onarım ve Revizyon (MRO) operasyonunun kurulması gibi Türkiye'de daha fazla tedarik zinciri çözümünü içerecek.

Türkiye, 20 yılı aşkın süredir Airbus tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası ve bugün A220'den A350'ye kadar her Airbus ticari uçağında Türkiye'den tedarik edilen parçalar bulunuyor. Doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3.500 Türk havacılığına ait işin, Airbus tarafından desteklendiği belirtilirken, Airbus'ın 2023 yılı sonunda Türkiye'ye yaptığı toplam yatırım tutarının 4 milyar doları aştığı bildirildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800