TFF tüm ligleri süresiz olarak erteledi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem darp edilme olayı sonrası tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Son saatlerde gerçekleşen MKE Ankaragücü - Ç. Rizespor maçının hemen ardından futbol dünyasını derinden sarsan olay, maçın hakemi Halil Umut Meler'in MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğramasıydı. Maçın berabere sona erdiği anlarda sahaya atlayan Faruk Koca, FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e saha içinde saldırdı. Meler, aldığı darbeler sonucunda yere yığıldı ve yaşanan bu olayın fotoğrafı sosyal medyada hızla yayıldı.

En ağır cezayı alacaklar

Olayın şokuyla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırıyı gerçekleştirenleri sert bir dille eleştirerek, Türkiye'deki tüm liglerin süresiz olarak ertelendiğini açıkladı. Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada saldırının sadece bir futbol hakemine değil, tüm Türk futbolu paydaşlarına yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, sorumlu kulüp ve yöneticilerinin en ağır cezalarla cezalandırılacaklarını belirtti.

Bu olay, Türk futbolunda benzeri görülmemiş bir çıkmaza yol açarken, TFF'nin aldığı kararlarla olaya sert bir tepki verilmiş oldu. Saldırının, sportmenliğe ve futbolun fair play prensiplerine ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulanarak, bu tür davranışlara asla izin verilmeyeceği açıkça ortaya konuldu.

'Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin'

Fanatik'ten aktarılan bilgilere göre TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin açıklamaları şöyle;

”Kendini bilmez caniler tarafından FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğradı. Bu saldırıyı kınıyoruz. Halil Umut Meler’in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz. Alçak saldırıyı yapanlar, bunu sadece Halil Umut Meler’e yapmadılar. Bu, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren herkes bu aşağılık suçun suç ortağıdır.

Artık yeter! Yeter diyoruz! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde… Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık! TFF olarak tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik”

Etiketler futbol
Yorumlar
Kalan Karakter 800