TESK'ten Kumbara Çağrısı: Tasarruf Erken Yaşta Başlamalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelenin küçük yaştan başlaması gerektiğini vurguladı. Palandöken, çocuklarda tasarruf ve birikim bilinci oluşturmak için kumbara kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Güncelleme:

Palandöken, yazılı açıklamasında, çocuklara tasarruf bilinci kazandırmanın enflasyonla mücadelenin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekti. Erken yaşlarda tasarruf alışkanlığının kazandırılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, çocukların birikim yapmaya yönlendirilmesinin ve tasarruf etmeyi eğlenceli bir şekilde öğrenmelerinin önemine değindi.

Bankaların Rolü ve Ailelerin Katkısı

Eskiden bankaların çocuklara çeşitli oyuncaklı kumbara modelleri verdiğini hatırlatan Palandöken, bu kumbaraların çocukların dikkatini çekerek para biriktirmelerini teşvik ettiğini ifade etti. Ayrıca, aile büyüklerinin de bu süreçte çocuklara destek vererek katkıda bulunmasının önemli olduğunu belirtti.

Palandöken, tasarruf bilinci kazandırılırken devletin de bankalar aracılığıyla kumbarada para biriktirmeye katkıda bulunması gerektiğini ifade etti. Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) bu konuda örnek alınabilecek en uygun model olduğuna işaret eden Palandöken, belirli tutarın üzerinde para biriktiren çocuklara küçük hediyeler verilmesinin teşvik edici olacağını söyledi.

Çocuklara Tasarruf Eğitimi

Palandöken, çocukların ortak paydalarda arkadaşlarıyla oyun oynarken bile "Benim kumbaramdan şu kadar çıktı, senden ne çıktı." gibi birbirleriyle şakalaşmalarının tasarruf bilincini artırabileceğini belirtti. Sponsor firmalar bulunarak yüzde 2 veya 3 'birikim katkısı bizden' gibi kampanyalar düzenlenebileceğini ve çocukların birikimlerini artırıp hedeflerine ulaşmak için daha çok çaba gösterebileceklerini ekledi.

Devletin televizyon kanallarında tasarruf uygulamalarını sevdirecek reklamlar yapmasının ve tüm bankaların hesap açan çocuklara kumbara hediye etmesinin teşvik edici olacağını belirten Palandöken, enflasyonla mücadeleye küçük yaştan başlanmasının önemini vurguladı.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800