TESK başkanı Palandöken: Perakende Yasası düzenlemeleri hayata geçirilsin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin açılış ve kapanış saatleri, konumları, nüfusa göre açılma oranları, haftada bir gün tatil gibi düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

"Perakende Yasası"nda yapılacak düzenlemelerin acilen uygulanmasını talep eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ulusal zincir marketlerin 415 farklı meslek dalına ait ürünleri satarak piyasada haksız rekabet oluşturduğunu vurguladı. Fiyat istikrarının sağlanması ve enflasyonla mücadele için Perakende Yasası'nın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla zincir marketlere yönelik yasal zorunlulukların getirilmesini istedi.

Piyasada fiyat istikrarı nasıl sağlanır?

"Dünya genelinde olduğu gibi, işleyişin adil ve dengeleyici olması için zincir marketlere açma-kapama saatleri, konumlar, nüfusa göre açılma oranları, haftada bir gün tatil ve çalışan haklarını koruyacak düzenlemeler getirilmelidir" diyen Palandöken, belirli nüfusun altındaki ve belirli mesafe aralığına uymayan bölgelerde işletme açılmasının engellenmesi gerektiğini ifade etti. Aksi takdirde, piyasada fiyat istikrarının sağlanamayacağını belirtti.

Zincir marketlerde cep telefonu, beyaz eşya, elektrikli ev aletleri gibi ürünlerin satışının eleştirilmesi üzerine Palandöken, bu ürünlerin satışının sadece gıda ürünleriyle sınırlı olması gerektiğini belirterek, yüksek meblağlı ve garanti kapsamına alınması gereken ürünlerin satışının, tüketicilerin sorun yaşamaması adına sınırlandırılması gerektiğini söyledi. Perakende Yasası'nda yapılacak değişikliklerle, zincir marketlerin sadece gıda ürünlerini satma yetkisi olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, bu sayede tüketicilerin sorun yaşamadan güvenilir bir şekilde alışveriş yapabileceğini ifade etti.

Etiketler market
Yorumlar
Kalan Karakter 800