Temettü Hocam, Ford ile Volkswagen arasındaki iş birliğini inceledi

Temettü Hocam, Ford ile Volkswagen arasındaki anlaşmalara Rekabet Kurulu'nun onay verdiğini duyurdu. 11 yıllık üretim planına değinilen açıklamada, Ford'un, 2020-2025 yılları içerisinde 1 milyar 390 milyon € değerinde yatırım yapmasının öngörüldüğü aktarıldı.

Güncelleme:

   Temettü Hocam, kendi X hesabından Ford ile Volkswagen arasındaki iş birliğine Rekabet Kurulu'nun onay verdiğini paylaştı. Bir tonluk ticari araçların geliştirilmesini, tedarikini ve üretimini kapsayan anlaşma gereğincei 180 bin adet üretilen araç sayısının 405 bine yüksselteceği belirtildi.

   Ford Otomotiv'in Kocaeli’ndeki tesislerinde üretilecek ilk araçların, yeni nesil bir tonluk orta ticari dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli ve tam elektrikli varyasyonları olacağını dile getiren Temettü Hocam, gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

"Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasındaki bir tonluk ticari araçların geliştirilmesi, tedariki ve üretimi konusundaki anlaşmalara rekabet kurulu onay verdi.

Anlaşma kapsamında; Ford Otomotiv’in #FROTO Kocaeli’ndeki tesislerinde üretilecek ilk araçlar, yeni nesil bir tonluk orta ticari dizel, şarj edilebilir hibrit elektrikli ve tam elektrikli varyasyonlar olacak.

Açıklamada, Ford'un, 2020-2025 yılları içerisinde 1 milyar 390 milyon euroluk yatırım yapması ve 180 bin adetlik bir tonluk ticari araç üretim kapasitesini 405 bine yükseltmesinin öngörüldüğü aktarılarak, firmanın yaklaşık 11 yıllık üretim planını uygulamaya koymasının beklendiği bildirildi."

    Temettü Hocam'ın paylaşımına gelen yorumlardan bazıları:

Etiketler temettü hocam Ford
Yorumlar
Kalan Karakter 800