Teknoparktan çıkan iddialı girişim: EDİS

‘Dünyada bir ilki başararak depremin yıkıcı dalgasını önceden haber vereceğiz’ iddiasıyla duyurulan Deprem Erken Uyarı Sistemi (EDİS), yaklaşık 1 ay sonra kamuoyuna tanıtılacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Teknopark’ın da geliştirilen proje, “Marmara Bölgesi için en yüksek bütçeli yatırım ve en büyük teknolojik gelişme” olarak lanse edildi. Yerli girişim EDİS’in, dünyada bir ilki başararak, depremi önceden haber verip insanların hayatını kurtarmaya hazırlandığı duyuruldu. Konutlar için tasarladıkları mobil site yönetimi uygulamasının, Apti, Sentez, Hubbox ve Seicmic AI firmalarınca tasarlandığı açıklandı.

EDİS NEDİR?

Projenin internet sitesinde ise siteme dair şu bilgiler yer alıyor:

EDİS, Deprem, sel vb. doğal afetlerin oluşumu esnasında, yüksek teknoloji ile afetin yerinde tespit edilmesi ve afet öncesi bölgeye uyarı gönderme ve otonom tedbir alma sistemidir.

EDİSBOX KURULUMU İÇİN NELER GEREKLİ?

EdisBox kurulumu ihtiyacınız olan tek şey, sağlıklı ve kablolu bir internet bağlantısı. Blok, apartman veya konutunuz için (Binanız için) EdisBox almayı düşünüyorsanız, montaj yapılacak alana kablolu internet altyapısının kurulu olması gerekmektedir.

NE KADAR SÜRE ÖNCESİNDE UYARI ALACAĞIM?

EDİS erken uyarı sisteminden sizin bulunduğunuz bölgeye göre değişik sürelerde bildirim gelebilir. Sistemin garanti ettiği, depremin yıkıcı dalgalarını siz hissetmeden uyarabilmek.

DEPREM FARKLI BİR BÖLGEDE İSE YİNE DE UYARI ALIR MIYIM?

Uzmanlarımızca farklı bölgelere yerleştirilen akselerometreler (İvme Ölçerler) aracılığı ile tespit edilen sarsıntı, o bölgenin kapsama alanına iletilir. Kabaca 100 km çapında bir alanı kapsar.

TELEFONUM İNTERNETE BAĞLI DEĞİLSE UYARIYI NASIL ALACAĞIM?

Hem uygulama üzerinden (Push Notification) hem de SMS bildirimi olarak gönderim sağlıyoruz. İnternet bağlantınız yoksa bile SMS ile bilgilendirileceksiniz.

Etiketler Haber son dakika
Yorumlar
Kalan Karakter 800