Teklif komisyonda kabul edildi! Emeklilere yüzde 25 zam

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen kanun teklifine eklenen emekli aylığının enflasyon farkı ile birlikte toplam yüzde 25 oranında artırılmasına ilişkin madde kabul edildi.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Emeklilerimizin beklentilerini göz ardı etmiyoruz. İyileştirmeler hususunda bakanlarımıza gerekli talimatı verdim” demişti. Milyonlarca emeklinin beklediği haber dün akşam geldi.

Emeklilere, enflasyon ile birlikte 6 aylık yüzde 25 oranında zam yapılacak. Düzenleme Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa teklifine eklendi.

En düşük memur maaşını 22 bin lira olarak düzenleyen, SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 25 zam yapılmasını içeren ekonomik torba teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Yüzde 25'lik zam oranından 2023 yılı Ocak ayından önce ve 2023 yılı Ocak ayında Emekli aylığı bağlanmış kişiler faydalanabilecek.

COVID-19 cezaları iade edilecek

Kabul edilen teklifle COVID-19 salgınında verilen idari para cezaları tahsil edilmeyecek, ayrıca tahsil edilenler cezalar da iade edilecek.

Etiketler emekli maaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800