Tatil Planı Yapanlar Dikkat! Dolandırıcılık Mağduru Olmayın

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, yaklaşan tatil dönemi öncesinde tatil planı yapan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Güncelleme:

Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek amacıyla yapılan açıklamada, geçmiş yıllarda meydana gelen olayların işleniş yöntemleri dikkate alınarak, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Dolandırıcılıktan Korunmanın Yolları

Emniyet Genel Müdürlüğü, tatil planı yaparken vatandaşların dikkat etmesi gereken noktaları şu şekilde sıraladı:

  • Elektronik Mesaj ve Kısa Mesaj Linklerine Dikkat: Tatil fırsatı, indirimli tatil sepeti şeklinde gelen linklere tıklamadan önce dikkatli olunmalı.
  • Rezervasyon Yapılacak Tesisin Araştırılması: İnternetten araştırma yaparken turizm tesisi belgesinin kamu kurumları nezdinde kayıtlı olup olmadığını, otelin yıldız sayısı ve varsa otel hakkındaki şikayetleri öğrenmek için tursab.org.tr ve www.kulturturizm.gov.tr  adreslerinden sorgulama yapılmalı.
  • ETBİS Kontrolü: Seyahat acentesi veya turizm tesisinin internet sitelerindeki adres, unvan ve iletişim bilgileri kullanılarak, internet sitesinin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmeli.
  • Gerçek İnternet Sitesi Olduğunun Kontrolü: Otellerin veya seyahat şirketlerine ait internet sitelerinin kopyalanmasını göz önüne alarak bu sitelerin gerçek olup olmadığına dikkat edilmeli.
  • Rezervasyon Teyidi: Online siteler üzerinden yapılan rezervasyon sonrası ilgili otelin telefon ile aranarak rezervasyon teyidi alınmalı.
  • Düşük Fiyatlara Dikkat: Çok düşük fiyat ile rezervasyon işlemi yapan tesislere yönelik mutlaka araştırma yapılmalı.
  • Ödeme Yöntemleri: Ödemelerin otele giriş yapılırken yerine getirilmesi, bu mümkün değilse acente şirketine veya ilgili otele ait hesaplara yatırılması, otel yetkilisi olduğunu beyan eden şahıslara ait hesaplara kesinlikle ödeme yapılmamalı.

Güvenli Tatil İçin Öneriler

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün vatandaşlara sunduğu bu öneriler, tatil döneminde yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek adına büyük önem taşıyor. Dolandırıcılık mağduru olmamak için tatil planı yaparken bu noktalara dikkat edilmesi gerekiyor.

Unutmayın, tatil planlarınızın sorunsuz ve güvenli olması için bu adımları izlemek büyük önem taşıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800