Taksit sınırında KKTC istisnası

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne özgü olarak hava yolu seyahatleri, seyahat acentesi hizmetleri ve konaklamayla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresini 3 ay olarak belirlediğini açıkladı.

Güncelleme:

Kıbrıs sınırlamadan muaf tutulacak!

BDDK'nın resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkındaki Yönetmelikte yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Duyuruda, 31 Temmuz tarihinde yurtdışına yönelik hava yolu seyahatleri, seyahat acentesi hizmetleri ve konaklamaya dair harcamalarda getirilen taksitlendirme kısıtlamasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için geçerli olmayacağı belirtilerek, söz konusu harcamaların 3 taksite kadar bölünebileceği ifade edildi.

BDDK nedir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de tasarruf sahiplerinin haklarını ve çıkarlarını koruma görevi üstlenmiş bir devlet kurumudur. Aynı zamanda bankaların ve özel finans kurumlarının sağlıklı, etkin ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir çerçevede işlemesini sağlayarak piyasa disiplinini desteklemeyi amaçlar. Bu şekilde ülkenin uzun vadeli büyümesine ve istikrarına katkıda bulunmayı hedefler.

Etiketler taksit güncel
Yorumlar
Kalan Karakter 800