Taksicilerden zam çağrısı! İBB’ye başvuru yapıldı bile…

İstanbul’da faaliyet gösteren taksiciler, yeniden zam yapılması için İBB’nin kapısına dayandı bile. İşte detaylar...

Güncelleme:

İstanbul’da faaliyet gösteren taksiciler, yeniden zam yapılması için İBB’nin kapısına dayandı bile. Özellikle taksimetre ücretlerine zam isteyen taksiciler, bu zammın yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurularını yaptı. İşte detaylar…

İstanbul’da taksici olarak faaliyet gösteren kişiler, giderlerin arttığını söyleyen yeniden İBB’te başvurdu ve taksimetre ücretlerine zam istedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, giderlerin arttığını belirtti ve %65 oranında bir zam talebinde bulunduklarını söyledi.

Yılbaşında zaten zam yapılıyor!

Taksicilerin zam isteğinin arkasında ise yılbaşında yapılacak olan zammın olduğu öğrenildi. Zaten zam yapılacağını söyleyen Aksu, bu anlamda önceden isteklerini ilettiklerini belirtti. Bilindiği üzere yılbaşında toplu taşıma araçları, dolmuş, minibüs ve servislere zam yapılıyor. Taksilerde bu grubun içerisinde zam alıyor. Ancak onlar önden %65’lik zam taleplerini ilettiler.

Taksi ücretleri şuan için İstanbul’da indi-bindi 70 TL, açılış 19.17 TL, kilometre başına ücret 13.75 TL. Bunun yanında taksiciler henüz Ocak ayı gelmeden bu zam taleplerini ilettiler ve bunun değerlendirilmesini beklediklerini belirttiler. Böylece taksi ücretlerine yapılacak olan zamma halkın nasıl bir tepki vereceği de merak konusu oldu.

Etiketler Zam taksi
Yorumlar
Kalan Karakter 800