Süveyş Kanalı geçişleri zamlandı

Mısır, yıllık geliri 7 milyar dolar olan Süveyş Kanalı’nın geçiş ücretlerine zam yaptı. Yeni tarife, Ocak 2023 itibarıyla uygulanmaya başlayacak.

Süveyş Kanalı İdaresi Başkanı Usame Rabi, deniz taşımacılığı sektöründe piyasada yaşanan değişimler neticesinde kanaldan geçiş ücretlerinin revize edildiğini açıkladı.

Kanaldan geçen her türlü geminin geçiş ücretine yüzde 15 zam yapıldığını belirten Rabi, dökme yük gemileri ile turizm gemilerinin geçiş ücretine ise yüzde 10 zam uygulanacağını kaydetti.

Zamların Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe gireceğini aktaran Rabi, küresel tedarik zincirindeki aksama krizi, nakliye yöntemlerindeki fiyat artışı ve yüksek enerji fiyatları gibi faktörlerin zamlarda etkili olduğuna aktardı.

YILLIK GELİRİ 7 MİLYAR DOLAR

Dünya deniz ticaretinin yüzde 10'nunun karşılandığı Süveyş Kanalı, Mısır'ın temel gelir kaynaklarının başında geliyor. Süveyş Kanalı İdaresi, haziran ayında biten son mali yıldaki gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 20,7 artarak 7 milyar dolara ulaştığını duyurmuştu.

İyi finansal plan nasıl olmalı?İyi finansal plan nasıl olmalı?Finansal planınızın nasıl görüneceğini görmek için biraz yardıma ihtiyacınız varsa, işte size kılavuz olarak kullanabileceğiniz finansal plan örneği.

 

Etiketler Zam Haber son dakika
Yorumlar
Kalan Karakter 800