Süper Lig tarihinin piyasa değeri en yüksek 11 transferi! Listede Galatasaray hakimiyeti...

Süper Lig tarihinin piyasa değeri en yüksek 11 transferi açıklandı. Listede Galatasaray hakimiyeti göze çarparken, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den başka kulüp yer almadı. Peki, herkesi şaşırtan isimler kim?

Güncelleme:

   Transfermarkt'a göre Süper Lig tarihinin piyasa değeri en yüksek 11 transferi duyuruldu. Oyuncuların bonservis bedeli değil, o dönemki tahmini piyasa değeri baz alınan çalışmada kiralık olarak gelen 5 isim yer alıyor.

   Herkesi şaşırtan ve beklenenin dışına çıkan listede, Galatasaray hakimiyeti göze çarparken, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den başka kulübün formasını giyen futbolcular yer almadı. İlk sırada Roma'dan Galatasaray'a gelen ve West Ham United'a kiralanan Nicolo Zaniolo bulunuyor. Barcelona'dan kiralanan ve bu grupta Beşiktaş adına giren tek oyuncu ise Miralem Pjanic...

   Listede yer alan 11 futbolcu şu şekilde:

Süper Lig tarihinin piyasa değeri en yüksek 11 transferi! Listede Galatasaray hakimiyeti... resim: 0

  1. Nicolo Zaniolo (30 milyon €): Roma'dan Galatasaray'a 15 milyon € bonservis bedeli ödenerek gelen İtalyan futblcu, Cimbom'un geçen seneki şampiyonluğunda pay sahibi olmuştu. 6 ay Sarı-Kırmızılı formayı giyen İtalyan futbolcu, yazın Aston Villa'ya kiralandı.
  2. Jean Michael Seri (25 milyon €): Galatasaray'ın 2019-20 sezonunda 1 yıllığına Fulham'dan kiraladığı Fildişili orta saha, Temmuz 2022'de bedelsiz olarak Acun Ilıcalı'nın takımı Hull City'e katıldı.
  3. Tete (25 milyon €): Brezilyalı kanat, bu sezonun başında Shakhtar Donetsk'ten bedelsiz olarak ayrıldı ve Galatasaray'ın yolunu tuttu.
  4. Steven Nzonzi (23 milyon €): Galatasaray'ın 2019-20 sezonunda 1 yıllığına Roma'dan kiraladığı Fransız ön libero, Temmuz 2023'te Katar ekibi Al-Rayyan'dan Konyaspor'a bedelsiz olarak geldi.
  5. Mauro İcardi (22 milyon €): İnter'de kaptanlık da yapan Arjantinli golcü, geçen sene kiralık olarak forma giydiği Galatasaray'a bu sezonun başında 10 milyon € bonservis öderek geldi. Taraftarın sevgiilisi olan İcardi, Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında en büyük kozu görülüyor.
  6. Tanguy Ndombele (22 milyon €): Sezon başında Tottenham'dan kiralanan Ndombele, Galatasaray'a geldiği andan itibaren fazla kiloları ve performansı nedeniyle sıkça eleştiriliyor.
  7. Wilfried Zaha (22 milyon €): Sezon başında Crystal Palace'tan bedelsiz olaran Galatasaray'a gelen Zaha, sezon başı formayı alsa da şu an kulübede sırasını bekliyor.
  8. Cengiz Ünder (20 milyon €): Fenerbahçe'nin sezon başında Marsilya'dan 15 milyon € ödeyerek aldığı milli ffutbolcu, attığı şık gollerle Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda en büyük kozlarından biri oldu.
  9. Fred (20 milyon €): Fenerbahççe'nin 9,74 milyon € ödeyerek Manchester United'tan kadrosuna kattığı Fred, kalitesiyle takımın vazgeçilmez ismi oldu. Forma giyemediği maçlarda eksikliği çokça hissedilen orta saha, taraftarların şampiyonluk yarışında en çok güvendiği isimlerden biri olarak gösteriliyor.
  10. Miralem Pjanic (20 milyon €): Barcelona'dan 2021-22 sezonunda 1 seneliğine kiralanan Pjanic, Beşiktaş'ta istenileni verememiş ve kayıp sezonun parçalarından biri olmuştu. Bosnalı, şu anda Birleşik Arap Emirlikleri kulüplerinden Sharjah'da forma giyiyor.

   Peki, sizin listede olduğuna ya da olmadığına şaşırdığınız isimler var mı? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800