Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı! İşte TÜİK ve ENAG verileri...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayı enflasyon verilerini açıkladı. Türkiye'nin enflasyonu, şubat ayında aylık bazda yüzde 4,53 artarak kaydedildi. Yıllık bazda ise enflasyon oranı yüzde 67,07'ye ulaştı.

Ekonomistler, enflasyonun aylık bazda yüzde 4 artış göstereceğini öngörerek, yıllık enflasyonun yüzde 66,30'a çıkmasını bekliyorlardı.

Ocak ayında yıllık enflasyon yüzde 64,86'ya çıkmış ve aylık bazda yüzde 6,7 artış kaydedilmişti. Ekonomi yönetimi, ocak ayındaki enflasyon artışını geçici olarak değerlendirmişti.

İstanbul'un enflasyonu arttı

Öncü göstergeler de enflasyonda artışa işaret ediyor. İstanbul'un enflasyonu aylık bazda yüzde 4,07 artarken, yıllık yüzde 76,58'e yükseldi.

Ankara'da gıda harcamaları şubat ayında yüzde 8 arttı, ve son 12 ayda gıda harcamalarındaki değişim yüzde 72,49 olarak hesaplandı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay, şubat ayındaki enflasyon raporu sunumunda, aylık enflasyondaki eğilime dikkat edeceklerini ifade etmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yıllık enflasyonun mayıs ayında yüzde 73'e ulaşacağını, ancak yıl sonunda yüzde 36'ya gerileyeceğini öngörüyor.

ENAG enflasyon verileri

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Şubat ayında yüzde 4,32 arttı.  E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise  yüzde 121,98 olarak gerçekleşti. Ocak ayında ise E-TÜFE aylık yüzde 9,38 artarken yıllık da yüzde 129,11 yükselmişti.

Etiketler TÜİK Enflasyon ENAG
Yorumlar
Kalan Karakter 800