Stranger Things vurgunu

Yeni bölümleri uzun zamandır beklenen Stranger Things'in 4. sezonu, dolandırıcılar için gelir kapısı oldu.

Dizinin yeni sezon bölümlerini 1 dolara izletmeyi vadeden siber dolandırıcılar, teklifi kabul edip banka bilgilerini paylaşan dizi severlerin hesaplarını boşalttı. 

Temmuz ayının başlarında, uzun zamandır beklenen dizilerden Stranger Things'in dördüncü sezonu yayınlandı. Pandemiyle ilgili gecikmeler nedeniyle üç yıllık bir ara vermesine rağmen dizi merakla bekleniyordu ve bir kez daha listelerin zirvesine yerleşti. Ne yazık ki ateşli hayranların yeni bölümleri bir an önce görme isteği dolandırıcılar tarafından suistimal edildi. Kaspersky araştırmacıları, hayranların paralarını ve kişisel bilgilerini çalmak için tasarlanmış çok sayıda spam e-posta ve kimlik avı sayfası örneği buldu.

Popüler diziye gösterilen ilgiden yararlanan bazı siber suçlular, kullanıcılara "Yeni bölümleri yalnızca 1 dolara izleme" olanağı sundu. Bu teklife erişmek için yeni bir hesap açmaları, adreslerini ve banka bilgilerini girmeleri istendi. Dolandırıcılar bilgilerini girdikten sonra kurbanların cüzdanlarını boşalttığı gibi en sevdikleri dizinin yeni sezonuna erişim de sağlamadı.

KİMLİK AVI 

Kaspersky uzmanları, Stranger Things'in popülerliğini kötüye kullanan spam e-postalar da tespit etti. Bu tür e-postalar, şüpheli ürünleri satmak için kullanılıyor ve alıcının rızası olmadan promosyon e-postaları yoluyla yayılıyor. Örneğin spam e-postalardan birinde kullanıcılara Stranger Things'in yeni sezonuyla ilgili sınırlı sayıda tişört satın alma fırsatı verildi. Site, ödeme için tüm dilleri ve para birimlerini destekliyordu. Bu mutlaka illa bir kimlik avı sayfası olmayabilir. Ancak ürünlerin reklamlarının spam yoluyla tanıtılması ve internet alan adının kendisinin daha yeni oluşturulmuş olması, bu sayfadan yapılan satışların güvenliği konusunda şüphe uyandırdı.

EXE VE MSİ UZANTIYA DİKKAT 

Kaspersky, dolandırıcılıkların kurbanı olmamak için kullanıcılara şunları öneriyor:

·    Filmleri veya TV dizilerini erken izlemeyi vaat eden bağlantılardan kaçının. İçeriğin gerçekliği hakkında herhangi bir şüpheniz varsa, hizmet sağlayıcınıza danışın.

·    Kişisel verileri girmeden önce web sitesinin gerçekliğini kontrol edin. Film izlemek veya indirmek için yalnızca resmi, güvenilir web sayfalarını kullanın. URL biçimlerini ve şirket adı yazımlarını iki kez kontrol edin.

·    İndirdiğiniz dosyaların uzantılarına dikkat edin. Bir video dosyasının hiçbir zaman .exe veya .msi uzantısı olmaz.

İşyerinde yanlış anlaşılma korkusu nasıl aşılır?İşyerinde yanlış anlaşılma korkusu nasıl aşılır?Bugün artık hem organizasyonların çalışanlardan hem de çalışanların işyerlerinden beklentileri arasındaki fark açılırken iki tarafın da sakin ve yapıcı diyaloglar gerçekleştirmesi daha da kritik bir hal aldı.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800