Starbucks'ın yüzde 30'u satılıyor! Türkiye'deki şubeler de var

Apollo Global Management, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir özel sermaye şirketi olarak, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'daki Starbucks'ın azınlık hissesini satın almak üzere görüşmelere başladığını duyurdu.

ABD merkezli Apollo Global Management şirketi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Starbucks'ın işletme yetkisine sahip AlShaya Group'un azınlık hissesini satın almak için müzakerelere başladığını duyurdu.

Reuters'a göre, kaynaklar, özel sermaye şirketi Apollo'nun, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Starbucks Franchise'ının azınlık hissesini almak üzere Kuveytli AlShaya Group ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti. AlShaya Group'un, işletmedeki yaklaşık yüzde 30'luk azınlık hissesini satmayı planladığı daha önce bildirilmişti.

Türkiye de var

Starbucks mağazaları, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde Bahreyn, Mısır, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Fas, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde Alshaya Group tarafından işletiliyor. Sadece Türkiye'de şirket, 8 binden fazla kişiyi istihdam ediyor. 

Kaynaklara göre, daha önce hisse satın almak için kısa listeye alınan Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da hala müzakerelerde yer alıyor. AlShaya Group'un Starbucks birimi, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Kazakistan ve Azerbaycan'da toplamda 13 ülkede yaklaşık 2 bin satış noktasını işletmektedir. Şirket, 2022'de Rusya'dan çıkmadan önce 4 ila 5 milyar dolar arasında bir değere sahipti.

Etiketler Starbucks
Yorumlar
Kalan Karakter 800