Starbucks'a 'müşteriyi aldattığı' iddiasıyla dava açıldı

ABD Ulusal Tüketiciler Birliği (NCL), Starbucks'ın müşterilerine "yanlış ve aldatıcı bir şekilde" etik kahve ve çay tedarik ettiğini söylediği iddiasıyla dava açtı.

NCL tarafından yapılan açıklamaya göre, Starbucks'ın iddia ettiği etik kahve ve çay tedarikinde gerçekte şirketin pazarlama faaliyetlerinin tüketicileri yanılttığı belirtildi.

Starbucks'ın çocuk işçiliği, zorla çalıştırma, cinsel taciz ve diğer insan hakları ihlalleri geçmişi olan kahve ve çay çiftlikleri ile kooperatiflerden yaptığı alımlar konusunda bilgi paylaşmada başarısız olduğu vurgulanan açıklamada, açılan davada şirketin bu ihlalleri yapan yerlerden ürün aldığına dair kanıtların detaylandırıldığı ifade edildi.

'Müşterilere yalan söylüyor'

NCL Üst Yöneticisi Sally Greenberg, açıklamada yer alan ifadelerinde Starbucks'ın her kahve paketinde müşterilere yalan söylediğini iddia etti.

Starbucks'ın tedarik zincirinde ciddi insan hakları ve iş gücü ihlalleri olduğunu belirten Greenberg, "Tüketicilerin tam olarak neye para ödediklerini bilme hakları var. NCL, bu aldatıcı uygulamaları açığa çıkarmaya ve Starbucks'ı iddialarından sorumlu tutmaya kararlıdır." açıklamasında bulundu. 
 
 
 
 

Etiketler Starbucks
Yorumlar
Kalan Karakter 800