Starbucks çalışanlarından büyük grev hazırlığı: Bir günlük iş bırakacaklar

Starbucks Corp.'ta sendikalı baristalar, 16 Kasım'da tarihinde gerçekleştirecekleri grevi, şimdiye kadar yapılmış en büyük grev olarak planlıyor.

Çalışanlar, dev şirketi, Starbucks noktalarında çalışanlar arasında örgütlenme kararı alanları adil müzakere yapmamakla suçluyor.

Bir günlük iş bırakacaklar

Bloomberg HT'nin haberine göre, Starbucks Workers United sendikasına göre, binlerce çalışan, yüzlerce işyerinde perşembe günü bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Grev, Starbucks'ın popüler bir promosyon etkinliği olan Kırmızı Bardak Günü'ne denk getirilmiş durumda, bu etkinlikte şirket tatil temalı yeniden kullanılabilir bardaklar dağıtıyor.

Sendika, Starbucks'ın bu tür promosyonlar sırasında özellikle zahmetli olan personel ve zamanlama gibi konularda iyi niyetle müzakere etmeyi yasadışı bir şekilde reddettiğini iddia ediyor.

Starbucks ise gönderdiği bir e-postada adil bir şekilde müzakere etmeyi reddeden tarafın sendika olduğunu belirtiyor. İki taraf arasında birçok mağazada toplantıların temel kuralları konusunda anlaşmazlık yaşanmış, bu konular arasında çalışanların video konferans yoluyla katılıp katılamayacağı da bulunuyor.

Etiketler Starbucks grev
Yorumlar
Kalan Karakter 800