Staj yapanlara müjde! Siz de emekli olabilirsiniz!

Staj yapan vatandaşlara müjdeli haberler geliyor. Staj sonrasında emekli olmakta mümkün. Özellikle kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması kadar geriye çekilebiliyor.

Güncelleme:

Staj yapan vatandaşlara müjdeli haberler geliyor. Staj sonrasında emekli olmakta mümkün. Özellikle kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması kadar geriye çekilebiliyor. Bu doğrultuda atılacak olan adımlarda 1 günlük borçlanmanın emeklilik tarihini tam 1 sene geriye çekebileceği de görülüyor. Emeklilik konusunda gün sayan vatandaşların bu haberi kaçırmaması gerek.

Çalışan kadınlar, askerler, doktora yapanlar, avukatlık stajını yapanlar için staj sürelerindeki borçlanmalar artık asgari ücrete endeksli bir noktaya geldi. Buna göre borçlanma için asgari ücretin %32’si ödenebiliyor. En yüksek ise 7.5 kat olarak ifade ediliyor. İşte bu noktada stajda yapılan sigortalarda emeklilikten sayılabiliyor.

Staj sigortası yapıldıysa emeklilik yaşınızı geri çekebilirsiniz

1 günlük dahi staj sigortası yapıldıysa emeklilik yaşınızı geri çekebilirsiniz. Üstelik bu durumda 1 gün sizin için 1 yıla eşit olabilir. Mevcut uygulamada henüz staj sigortası ile emeklilik süresi arasında bir bağ bulunmasa dahi yakın zamanda bununda hesaba katılabileceği ifade edildi. Ayrıca doğum borçlanması yapıldıysa eğer o sürenin de dikkatli bir şekilde hesaplanması gerektiği uzmanlar tarafından aktarıldı.

Etiketler Emeklilik
Yorumlar
Kalan Karakter 800