Sosyal medyada ne kadar vakit geçiriyoruz?

İnternet ve sosyal medya analizleri yapan We Are Social, 2022 yılının üçüncü çeyreği için yayınladığı Temmuz 2022 küresel internet kullanımı raporunda küresel dijitalin notlarını dağıtıyor.

Peki Türkiye'nin sosyal medya platformlarında kaç kullanıcısı var? İnternet ve sosyal medyada günde ne kadar zaman geçiriyoruz? İşte Türkiye ve dünyanın sosyal medya karnesi…

SOSYAL MEDY A KULLANICILARI 5 MİLYARA YAKLAŞTI

İnternet kullanıcıları son 12 ayda yüzde 3,7 artarak Temmuz 2022`de 5,03 milyara ulaştı . Yıllık 178 milyon yeni kullanıcı artışı, küresel internet penetrasyonunu yüzde 63,1`e çıkardı.

Sosyal medya kullanıcıları geçen yıl 227 milyon artarak Temmuz 2022`nin başında 4,70 milyara ulaştı. Küresel sosyal medya kullanıcı tabanı son 12 ayda yüzde 5`ten fazla arttı ve en son küresel We Are Social verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye`nin sosyal medyada harcadığı günlük süre 3 saat 03 dakika olarak kayıtlara geçti.

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ADRESLER

Türkiye, tüm rakamlarda dünya ortalamalarının önünde. Bu yıl 14. sırada alan Türkiye sosyal medyayı çok seviyor, tüm dünyaya ün salan misafirperverliğine şimdilerde sosyal medya paylaşımseverliğini de ekliyor.

Webde en çok ziyaret edilen adresler akla ilk gelenler. Arama motoru; Google, video paylaşım adresi; YouTube ve her yanıyla çok iyi tanıdığımız Facebook.

Facebook liderliği kimseye kaptırmayacak gibi duruyor. 2 milyar 936 milyon bir rakamla ve en yakın takipçisi YouTube’a yaklaşık yarım milyon fark atarak (2 milyar 476 milyon) bayrağı önde götürüyor. WhatApp ise 2 milyar kullanıcı ile üçüncü sırada. Instagram listede 1 milyar 440 milyon kullanıcı ile dördüncü sırada.

INSTAGRAM KULLANIMINDA 5'İNCİ SIRADAYIZ

En çok Instagram kullanan beşinci ülkeyiz. 53 milyon 550 bin kullanıcı ile en aktif Instagram takipçilerinden oluyoruz.

Facebook, 34 milyon Türk kullanıcıyı ağırlıyor ve Türkiye’yi Facebook’ta en aktif 14. ülke yapıyor. Twitter’da bu sıralama daha yüksek. Dünyada 486 milyon kullanıcısı olan Twitter, Türkiye’de 18 milyon kullanıcıyı ağırlıyor, Türkiye’yi en çok Twitter kullanan 7. ülke yapıyor.

TikTok’ta 30 milyon 826 bin kullanıcıyla 9’uncu, Snapchat’te 15 milyon 400 bin kullanıcıyla 10’uncu, YouTube’da 57 milyon 700 bin kullanıcıyla 12’inci, Linkedin’de 12 milyon kullanıcı ile dünyada 14’üncü sıradayız.

HABERLER DİJİTALDEN KANALLARDAN ALINIYOR

Küresel mobil kullanıcılar, 2022`nin üçüncü çeyreğinin başında 5,34 milyara ulaştı ve bugün kullanılan cep telefonlarının neredeyse 5`inde akıllı telefonlar yer alıyor. Küresel mobil nüfus geçen yılın bu zamanından bu yana 93 milyon arttı ve dünya nüfusunun neredeyse yüzde 67`si artık bir tür cep telefonu kullanıyor.

Bu yılki dijital haber raporundaki en ilginç bulgulardan biri, televizyonda haber izleyen her 5 kişiden 3`üyle karşılaştırıldığında, artık 5 yetişkinden 4`ünden fazlasının haberlerini dijital kanallardan alması.

Patronların çalışanlarına sormaları gereken 10 soruPatronların çalışanlarına sormaları gereken 10 soruBir şirketin başarısı, çalışanların çıkardıkları işlere bağlı. Bazı sorularla çalışanlarınızı doğru yönlendirebilir ve onlara işe bağlılık kazandırabilirsiniz.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800