Son 20 yılın en büyük yapılanması: Citigroup 300'den fazla üst düzey yöneticiyi işten çıkardı

ABD bankalarından Citigroup yeniden yapılanma sürecinde 300'den fazla üst düzey yöneticinin işine son verdiğini duyurdu. Ayrıca bu yapılanmanın son 20 yılın en büyük yapılanması olduğu belirtildi.

Güncelleme:

ABD'nin en büyük bankalarından Citigroup, organizasyon yapısını yeni işletim modeliyle uyumlu hale getirme sürecinde, gerçekleştirilen değişikliklerin bir sonraki aşamasına geçildiğini duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamada, bu organizasyonel değişikliklerin stratejiyle uyum içinde olduğu ve müşterilere sürekli mükemmellik sunmak amacıyla atılan doğru adımlar olduğu vurgulandı.

Son 20 yıldaki en büyük yeniden yapılanma

Citigroup'un açıklamasına göre, bankanın organizasyon yapısı, yeni ve basitleştirilmiş işletim modeliyle uyumlu hale getirilmeye devam ederken, yapılan değişikliklerin bir sonraki aşamasının banka çalışanlarıyla paylaşıldığı belirtildi. Bloomberg'in haberine göre, Citigroup CEO'su Jane Fraser'ın liderliğindeki yeniden yapılanma sürecinde 300'den fazla üst düzey yöneticinin işine son verildiği ifade edildi.

Açıklamada, bu kararların zorlu olabileceği ancak bankanın uzun vadeli stratejisinin bir parçası olarak önemli olduğu vurgulanarak, organizasyonel değişikliklerin Citigroup'un son 20 yıldaki en büyük yeniden yapılanması olduğuna dikkat çekildi.

Etiketler işten çıkarma
Yorumlar
Kalan Karakter 800