Sofralarınızın vazgeçilmezi İzmir köftesinin sır gibi saklanan tarifini sizler için araştırdık!

Tadına doyamayacağınız, enfes, lezzetli ve unutamayacağınız bir tarif. İzmir köftesi ile sizler de lezzete doyacaksınız.

Güncelleme:

Gerek öğlen gerek akşam yemeklerinde yapacağınız İzmir köftesi, tadına sizleri de hayran bırakmaya geliyor. Ustaların sır gibi sakladığı bu leziz tarif ile kolayca köfte yapabileceksiniz. İşte karşınızda o harika tarif için gereken malzemeler:

·        Kıyma (500 gr. Orta yağlı koyun kıyması)

·        Domates (3 adet)

·        Patates (4 adet)

·        Sıvı yağ (göz kararınca)

·        Ekmek içi (3 dilim, bayat)

·        Soğan (1 adet)

·        Maydanoz (yarım demet)

·        Karabiber, tuz, kimyon

Bu malzemeleri hazırladıysanız eğer o zaman hemen İzmir köftesini yapmaya başlayabilirsiniz.

Sofralarınızın vazgeçilmezi İzmir köftesinin sır gibi saklanan tarifini sizler için araştırdık!  resim: 0

İzmir köftesi yapılışı

Kıymayı paketinden çıkartın ve çekme makinesinde 2 sefer çekin. Burada önemli husus kıymanın dinlendirilmiş olmasıdır.  Ardından kıymayı bir kaba alın ve rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, kimyon ve maydanoz ile kıymayı bir güzel buluşturun. Bunları iyice karıştırın. Karışım hazır olunca artık elinizi ıslatarak onları oval şekilde yuvarlayabilirsiniz.

Akabinde patatesleri elma dilimi gibi kesin. Bir taraftan da tavaya sıvıyağ koyun ve onu ocağa alarak kızdırın. Önce patatesleri kızartın, ardından bu yağda köfteleri kızartın. Patatesleri bir tepsiye koyun ve üzerine kızarmış köfteleri dizin. Tavada son kalan yağa ise domatesleri küp küp keserek koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. Ardından bir su bardağı su ilave edin. Bu karışımı da tepside yer alan köftelerin üzerine artık dökebilirsiniz.

İşin sırrı ise tepsiyi lezzetlerin karışması için 15 dakika kadar fırında veya ocakta pişirmek. İzmir köftesi hazır.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800