Siz de efsane leziz pastane poğaçası yapabilirsiniz! İşte saklanan tarif!

Pastane poğaçaları puf puf görüntüsüyle ve enfes lezzeti ile herkesin en sevdiği lezzetler arasında yer alıyor. Pastanelerde hazırlanan poğaçaların nasıl yapıldığını haberimizde açıkladık.

Beş çaylarının olmazsa olmaz yiyecekleri hiç şüphesiz poğaça. Fakat poğaçanın düzgün kabarması ve lezzetli olması için bazı püf noktaları bulunuyor. Usta şeflerin hazırlamış olduğu pastane poğaçalarının tarifleri artık bir sır değil. Sizlere vereceğimiz pastane poğaçası tarifi ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte, pastane poğaçası için gerekli olan malzemeler ve yapılışı...

Pastane poğaçası malzemeleri

Pastane poğaçası yaparken doğru tarif ile şeflerin hazırladığı hastane tadını tutturmak mümkün. Gerekli olan malzemeler ise şöyle;

·        Bir su bardağı ılık süt

·        2 yemek kaşığı yoğurt

·        Bir su bardağı sıvı yağ

·        1 tatlı kaşığı şeker

·        1 tatlı kaşığı tuz

·        Yaklaşık olarak 4-4,5 su bardağı un

·        Bir paket instant maya

İç harcı için malzemeler:

·        Bir çay bardağı sıvı yağ

·        2 yemek kaşığı yoğurt

·        200 gram beyaz peynir ya da lor peyniri

Üzeri için:

·        Bir yumurtanın sarısı

·        Susam ya da çörek otu

Siz de efsane leziz pastane poğaçası yapabilirsiniz! İşte saklanan tarif! resim: 0

Pastane poğaçası yapımı

Maya ve şeker ılık süt içerisinde iyice karışana kadar eritilir. Bu esnada mayanın kabarması beklenirken, bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ, tuz ve mayalı süt karıştırılır. Karışım içerisine elenerek un eklenir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken unun hamur içerisine yavaşça eklenmesidir.

Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edildikten sonra hamurun olduğu kabın üzeri bir örtü ile kapatılır. Hamur yaklaşık 30 dakika dinlenirken, beyaz peynir, sıvı yağ ve yoğurt eklenerek iyice karıştırılır. İyice dinlenmiş olan hamur tezgaha alındıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parçanın içerisine iç harcı için hazırlanmış karışım konur.

İç harcı eklenen hamur düzgünce şekillendirildikten sonra tepsiye belli aralıklarla dizilir. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra susam ve çörek otu eklenir. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 20-30 dakika pişirilir. Biraz soğuduktan sonra servise hazır hale getirilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800