Şişecam'dan 114 milyon dolarlık yatırım

Cam ve kimyasallar sektörlerinin başında yer alan Şişecam, 114 milyon dolarlık yeni yatırımını duyurdu.

Şişecam, cam ve kimyasallar sektörlerinde küresel bir lider olarak bilinir. Şirket, Türkiye, İtalya ve Bulgaristan'da toplam kapasitesi 20 milyon metrekareye yaklaşan üç yeni kaplamalı cam hattı yatırımını duyurdu. Bu yatırım planı, Şişecam'ın Tarsus'taki düz cam tesisi inşaatı ile Kuzey İtalya ve Bulgaristan'daki düz cam tesislerini içeriyor.

Şişecam, bu yatırımlarla düz cam sektöründeki artan kaplamalı cam talebini karşılamayı, operasyonel verimliliği artırmayı, ürün yelpazesini genişleterek rekabet gücünü sürdürmeyi ve üretim hacmindeki katma değerli ürün payını artırarak tüm paydaşlarına değer katmayı hedefliyor.

7 milyon metrekare kapasiteli cam hattı 

2025 yılında faaliyete geçmesi planlanan yatırımlar kapsamında, Tarsus'taki düz cam üretim tesisine yıllık 7 milyon metrekare kapasiteli bir kaplamalı cam hattı ekleyecek olan Şişecam, aynı zamanda Kuzey İtalya ve Bulgaristan'daki düz cam tesislerine yıllık sırasıyla 6,5 milyon ve 6 milyon metrekare kapasiteli kaplamalı cam hatları ekleyecek. Bu yeni hatlar için toplamda 114 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak.  Yeni kaplamalı hatların devreye girmesiyle birlikte, Şişecam'ın dünya genelindeki cam kaplama hatları sayısı yediye çıkacaktır. Bu yatırımların sonucunda, Şişecam'ın mevcut 4 farklı hat üzerindeki ortalama 22 milyon metrekare kaplamalı cam kapasitesi, yaklaşık iki kat artışla 42 milyon metrekareye ulaşmayı hedefliyor. 

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, yeni yatırım kararıyla ilgili olarak, "Her bir akılcı yatırım kararıyla kendimize yeni güç ve yetenekler kazandırıyoruz. Bu yatırım kararı, düz cam sektöründeki artan kaplamalı cam talebini karşılamak için atılmış önemli bir adımdır. Aynı zamanda Türkiye'deki liderliğimizi güçlendirmenin yanı sıra, küresel pazarda daha geniş bir müşteri ağına ulaşma ve daha yüksek rekabet gücü elde etme konusunda bize yardımcı olacaktır. Bu yatırımlar, katma değerli ürünlerin üretim hacmimiz içindeki payını artırmamıza ve tedarik ağını daha esnek yönetmemize, operasyonel süreç verimliliğini artırmamıza da katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Etiketler şişecam Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800