Sıfır faizli krediye yaklaşık 8 bin çift başvurdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gençlere evlilik desteği adı altında sunulan ve 15 Şubat'ta başvuruların kabul edilmeye başladığı faizsiz krediye, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep illerinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinden toplam 7 bin 888 çift başvurdu.

Güncelleme:

Aile ve Gençlik Fonu, aile birliğini güçlendirmeyi, gençleri sosyal risklere karşı korumayı ve gelişimlerine destek olmayı amaçlayarak kuruldu. Bu hedefler doğrultusunda hayata geçirilen "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi", evlilik hazırlığı içinde olan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin daha sağlam bir temel üzerine oturmasını sağlamayı hedefliyor.

Başvurular 15 Şubat tarihinden itibaren "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden kabul edilmeye başlandı. Başvurusu onaylanan çiftlere, evlenme sürecinde destek olmak üzere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak 150 bin lira kredi desteği sağlanıyor. Ayrıca çiftlere evlilik öncesi ve sonrası danışmanlık hizmetleri ile eğitimler de sunuluyor.

"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi"nin pilot uygulaması, 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Pilot illerden başvuruların alınmaya başlamasıyla birlikte bugüne kadar 7 bin 888 çift, projeye başvurdu. En fazla başvuru ise Hatay'dan yapıldı.

Mart ayı itibarıyla değerlendirilen ve olumlu sonuçlanan çiftler, evlilik öncesi eğitimlere katılmaya başlayacaklar. Kredileri ise resmi nikahlarının ardından hesaplarına yatırılacak. Program şu an sadece 5 pilot ilde uygulanmakta olup, ilerleyen süreçlerde fon kaynaklarına bağlı olarak tüm Türkiye'de gençlere yaygınlaştırılacak.

Projeden nasıl yararlanılır?

Projeden yararlanabilmek için eşlerden birinin, 6 Şubat'taki depremde etkilenen illerden birinde ikamet etmesi ve başvurunun burada yapılması gerekiyor. Adayların 18-29 yaş arasında olmaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve depremden etkilenen 11 il dışında taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamaları gerekiyor. Ayrıca çiftlerin resmi nikah tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olması ve gelirlerinin belirli şartları sağlaması gerekiyor. Başvuru yapacak kişilerin belirli suçlardan hüküm giymemiş olmaları da gerekiyor.

Etiketler Kredi
Yorumlar
Kalan Karakter 800