Sıcaklıklar düşüyor! Meteoroloji uyardı

Meteorolojinin açıkladığı verilere göre, yağışların etkisiyle hafta ortasından itibaren batı bölgelerden başlayarak hava sıcaklıklarının düşmesi öngörülüyor.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bugün yurdun güney ve doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevresinde yağışlar görülecek. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor.

Yağmur ve sağanak etkili olacak

Güneydoğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek.

Önümüzdeki 5 gün boyunca neredeyse tüm bölgelerde yağışlar bekleniyor. İç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları genellikle mevsim normalleri civarında seyredecek ancak hafta ortasında batı bölgelerden başlayarak azalması bekleniyor.

Hafta boyunca en yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara'da 6, Samsun'da 9, İstanbul ve Diyarbakır'da 11, İzmir'de 16, Adana'da 17, Antalya'da ise 19 derece civarında olması öngörülüyor.
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800