Satılık konut sayısı arttı, alıcı bulmak zorlaştı

İkinci el ilan sayısı artarken, konutlara alıcı bulmak zorlaşıyor. Ülke genelinde son bir yılda ortalama konut pazarlama süresi 60 günden 86 güne çıktı.

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın araştırmasına göre, ikinci el konut pazarlama süreleri Türkiye genelinde son bir yılda büyük ölçüde arttı. Eylül 2022'de satılık konut ilanlarının ortalama pazarlama süresi 60 günken, bu süre Eylül 2023'te 86 güne yükseldi.

Pazarlama süresi uzadı

İstanbul'da ise bu süre Eylül 2022'de 61 gündeyken, Eylül 2023'te 91 güne çıktı. Ayrıca, ikinci el satılık konut ilanlarının sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 12 artış gösterdi.

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, Hürriyet'e şu açıklamalarda bulundu:

“Tüm Türkiye’de satılmayı bekleyen, 4 yaş üzeri 2. el gayrimenkullere baktığımızda eylül ayında pazarlama süresi 86 güne çıkmış durumda. Geçen yıl bu rakam 60’dı. Kiralık adetleri eylülde okulların açılıyor olması ve ev sahibinin bu dönemi beklemiş olması nedeniyle adet olarak artmış olsa da kiralık gayrimenkullerin ortalama ilan süresi 53 güne düştü. Bu bize kiraya vereceklerin normalden daha kısa sürede kiracı bulduğunu, fakat satıcıların alıcı bulmakta zorluk çektiğini gösteriyor.”
 

Etiketler konut satılık
Yorumlar
Kalan Karakter 800