Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımların süresi uzatıldı

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri devam ederken, Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlarını 6 ay daha uzatma kararı aldığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB), ekonomik yaptırımlarını Rusya'ya karşı 6 ay daha uzatma kararı aldı. AB Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonrasında başlatılan kısıtlayıcı tedbirlerin süresini 31 Temmuz'a kadar uzattığını duyurdu. Bu süre uzatma kararı, AB'nin Şubat 2022'deki olaylar üzerine Rusya'ya yönelik yaptırımlarını genişlettiği bir döneme denk geliyor.

AB, bugüne kadar Rusya'ya karşı 12 farklı yaptırım paketi uygulamıştı. Bu yaptırımlar, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım, çift kullanımlı ürünler ve lüks ürünleri kapsayan geniş bir yelpazeye yayılmıştı. Özellikle deniz yoluyla taşınan ham petrol ve bazı petrol ürünlerinin Rusya'dan AB'ye ithalatına yönelik yasak, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarılması ve birçok medya kuruluşunun faaliyetlerinin askıya alınması gibi önemli yaptırımlar içeriyordu.

Etiketler Rusya
Yorumlar
Kalan Karakter 800