Rolls-Royce’a Türk CEO

Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç'in Rolls-Royce Holdings plc CEO’su olarak atandığını duyurdu. Erginbilgiç, 1 Ocak 2023 tarihinde şirketin en üst kademe yöneticisi olacak.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.'de (TÜPRAŞ) yönetim kurulu üyeliği görevini sürdüren Tufan Erginbilgiç, 20 yılı aşkın süredir BP'nin Rafineri, Petrokimya, Servis İstasyonu Ağı, Madeni Yağlar, Midstream operasyonları ve Air BP jet yakıtı operasyonlarını yönetiyordu.

'BAŞARILI VE  DENEYİMLİ BİR LİDER'

Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew, Erginbilgiç’in atanmasıyla ilgili olarak yaptığı şu açıklamayı yaptı: “Erginbilgiç, çok uluslu kuruluşlarda yüksek performanslı bir kültür yönetme ve yatırımcılara sonuçlar sunma becerisiyle, önemli başarılar elde eden ekipleri yönetmiş bir lider. Kapsamlı bir stratejik ve operasyonel deneyime sahip olan Erginbilgiç, havacılık ve uzay da dâhil olmak üzere güvenlik açısından kritik sektörlerin yanı sıra, düşük karbon teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ve ticari fırsatlar konusunda da oldukça deneyimli. Kendisinin son yıllarda Rolls-Royce'un oluşturduğu stratejik temellerin üzerine ekleyeceği katkıları görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.”

‘ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUM’

Tufan Erginbilgiç ise şunları söyledi: “Önemli ticari fırsatların ve stratejik değişimlerin yaşandığı, müşterilerinin enerji dönüşümünü benimsedikleri bir dönemde Rolls-Royce’a katılmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Bu ikonik küresel mühendislik markasının bir sonraki başarılı döneminde dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, ortaklar ve Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışacağım için çok heyecanlıyım.”

Harcamalarınızı kontrol altında tutmak için 7 soruHarcamalarınızı kontrol altında tutmak için 7 soruKendinize sizi pozitif düşünmeye yönlendirecek sorular sorarak beyninizi ve para hakkındaki düşüncelerinizi yeniden şekillendirebilirsiniz. İşte tasarruf ve harcama arasındaki dengeyi bulmanıza yardımcı olacak sorular!

 

Etiketler Haber CEO
Yorumlar
Kalan Karakter 800