Restoranlarda yeme-içme alışkanlıkları değişti: Gel-al ve eve servis talebi arttı

Salgın sonrası, tüketicilerin dışarıda yeme-içme alışkanlıkları da değişti. Çelebi Gıda ve Little Caesars Türkiye CEO’su Banu Arıduru, pandemi öncesi yüzde 72 olan payın dışarda yeme içmenin payının yüzde 57’ye gerilediğini belirterek, gel-al ve eve servis talebinin arttığını söyledi.

Salgın sonrası artan enflasyonist baskı, tüketim alışkanlıklarına da yansıdı. Yüksek fiyatlar nedeni ile dışarda yemek yeme alışkanlığı azalırken, eve servis ve Gel-Al’ın (Take Away) payı hızla arttı.

Ekonomim'deki habere göre, Çelebi Gıda ve Little Caesars Türkiye CEO’su Banu Arıduru, restoranda yeme içmenin payının salgın öncesine göre yüzde 72’den yüzde 43’lere kadar gerilediğini, bu dönemde gel-al ve eve servisin payında kalıcı artışlar yaşandığını aktardı.

Pandemi yemek sektörünü etkiledi

Arıduru, “Restoranda yeme içme pandemi öncesi yüzde 72’lik paya sahipti. Ardından yüzde 20 ile gel-al ve yüzde 9 ile de eve servis geliyordu. Pandemi çok büyük etki yarattı. Restoranların payı o dönem yüzde 43’lere kadar geriledi. Ancak trendlerde kalıcı bir değişim oldu. Hem gel-al hem de eve servis oransal anlamda reel bir büyüme gösterdi. Artık restoranda daha az yeme- içme tercih ediliyor. Yüzde 72 olan rakam yüzde 57’lere geriledi. Aradaki payı gel-al ve eve servis aldı” dedi.

Yeme-içme pazarında toplam büyümeden de bahseden Arıduru, pazarın 2022 ile 2027 arasında yüzde 19 büyümesinin beklendiğini belirterek, pizza pazarında ise 2026’ya kadar yüzde 86 büyüme beklendiğini kaydetti.

Etiketler Yemek restoran
Yorumlar
Kalan Karakter 800