Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı

Yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini açıkça sergilemelerini sağlamak amacıyla Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi hayata geçti. İşletmeler girişte tarife ve fiyat listelerini net bir şekilde görülebilecek bir konumda bulundurmak zorunda.

Lokanta ve kafe işletmelerinde, fiyat listelerinin giriş kapısı önünde sergilenmesi uygulaması hayata geçirildi. Ticaret Bakanlığı tarafından 19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve işletmelere 1 Ocak 2024'e kadar uyum süreci tanıyan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı.

Yönetmeliğe göre, yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde, tarife ve fiyat listelerine ait belgeler, levhalar, panolar vb. görseller, hizmetin verildiği yerde bulunmalıdır. Özellikle lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde, bu bilgiler iş yerinin giriş kapısının önüne ve müşterilere hizmet sunulan masaların üzerine asılmalı, takılmalı veya konulmalıdır. Bu sayede tüketicilerin kolaylıkla görebilmesi ve okuyabilmesi sağlanmalı. 

Restoran ve kafelerde yeni dönem başladı resim: 0

Yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler, bu düzenlemeye uygun olarak fiyat listelerini giriş kapıları önüne koymaya başladı. Bazı işletmeler ise fiyat listelerini restoran ve kafe camlarına asarak düzenlemeye uyum sağlamıştır. İşletmeciler, yeni düzenlemenin fırsatçılığın önüne geçilmesine katkı sağlayacağını belirtti. 
 
 
 
 

Etiketler fiyat menü restoran
Yorumlar
Kalan Karakter 800