Rekabet Kurulu'ndan ünlü gıda firmalarına para cezası

Rekabet Kurulu, bir dizi gıda şirketi üzerinde gerçekleştirdiği soruşturmalarda sonuca vardı. Nestle Türkiye ve Eti Gıda gibi büyük firmalara toplamda 355 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Güncelleme:

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yer alan duyurulara göre, Aksaray Unlu Mamulleri Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi üzerinde yürütülen soruşturma sona erdi. Şirketin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen soruşturma, alıcıların yeniden satış fiyatını belirleme konusundaki faaliyetleri üzerinde odaklandı.

Rekabet Kurulu, teşebbüsün kanunu ihlal ettiğine karar vererek, firmanın sunduğu uzlaşma talebini kabul etti. Bu çerçevede, şirkete yüzde 25 indirimle 2 milyon 219 bin 764 lira para cezası uygulandı.

Rekabet Kurulu'ndan ünlü gıda firmalarına para cezası  resim: 0

Hangi gıda firmalarına para cezası verildi? 

Ayrıca, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ ile Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkındaki rekabete duyarlı bilgi değişimi soruşturması da sonuçlandı. Danone Tikveşli Gıda için idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığı kararlaştırılırken, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ ise kanunun ilgili hükmünü ihlal ettiği gerekçesiyle 260 milyon 183 bin 629 lira para cezasına çarptırıldı.

Aynı dosya kapsamında soruşturma açılan ve uzlaşma talebinde bulunan Eti Gıda San. ve Tic. AŞ'ye 36 milyon 96 bin 652 lira, Horizon Hızlı Tüketim Ürünleri Üretim Pazarlama Satış ve Ticaret AŞ'ye ise 55 milyon 140 bin 344 lira ceza kesildi.

Diğer bir soruşturma ise Binboğa Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcıların yeniden satış fiyatını belirleme faaliyetleriyle ilgiliydi. Bu soruşturma sonucunda, firma kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle 3 milyon 938 bin 700 lira ceza ile cezalandırıldı.

Etiketler rekabet kurulu gıda
Yorumlar
Kalan Karakter 800