Rekabet Kurulu'ndan Nesine.com'a para cezası

Rekabet Kurulu, Nesine.com'a ait olan D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ'ye, 77 milyon 708 bin 195 Türk Lirası tutarında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.

Güncelleme:

Rekabet Kurumu'nun resmi web sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ'nin münhasırlık içeren anlaşmalarıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

Kurul, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği sonucuna vardı ve bu nedenle şirkete 77 milyon 708 bin 195 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ayrıca, Kurul, D Elektronik Şans Oyunları ve Yayıncılık AŞ'ye çeşitli yükümlülükler de getirdi. Spor kulüpleri ile yapılmış olan reklam, tanıtım ve sponsorluk sözleşmelerinde, forma üzerindeki alanlar hariç (sırt, göğüs, şort, kol, konç gibi), münhasırlığa yol açabilecek bütün hükümlerin kaldırılması kararı alındı. Bu hükümlerin Kurul kararının tebliğinden itibaren 60 gün içinde belgelenmesi gerekti.

Spor kulüplerinin saha reklamlarıyla ilgili sözleşmelerde de, doğrudan veya dolaylı münhasırlığa neden olabilecek hükümlerin kaldırılması ve belgelenmesi için aynı süre içinde harekete geçilmesi kararı alındı.

Son olarak, Mackolik İnternet Hizmetleri Ticaret AŞ ile yapılan reklam ve hizmet alımına yönelik sözleşmelerde, doğrudan veya dolaylı münhasırlığa yol açabilecek hükümlerin bulunmaması için yükümlülükler getirilmesine ve gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.

Etiketler rekabet kurulu
Yorumlar
Kalan Karakter 800