Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye'ye soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde şirketin sözlü savunmasını aldı.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Nestle Türkiye distribütörlerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğini belirlemek amacıyla bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Küle, distribütörlerin yeniden satış fiyatlarını belirlemek ve bölge/müşteri kısıtlamaları uygulamak suretiyle yapılan muhtemel ihlalleri inceleyeceklerini ifade etti.

Soruşturma heyeti temsilcisi, yapılan değerlendirmeler sonucunda şirketin, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğini ve bu nedenle idari para cezasına çarptırılması gerektiğini bildirdi. Şirket temsilcileri daha sonra savunma yapma fırsatı buldu.

Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ temsilcisi, şirketin geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu ve soruşturmanın sadece ev dışı tüketim ürünleri kategorisini kapsadığını belirtti. Teşebbüs temsilcisi, söz konusu ürünlerin hastane, cezaevi ve otel gibi yerlere sağlandığını ve dolayısıyla doğrudan nihai tüketicilere satılmadığını vurguladı.

Karar 15 gün içinde açıklanacak

Temsilci, soruşturma raporunun şirketin pazar paylarına odaklandığını, ancak bu payların perakendeye ait olduğunu belirterek, delillerin ev dışı ürünleriyle ilgili olduğunu ancak değerlendirmenin perakende pazarındaki payları dikkate alınarak yapıldığına işaret etti.

Kurul, soruşturmaya ilişkin nihai kararını 15 gün içinde açıklayacak. Karar, daha önce alınması durumunda ise Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden duyurulacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800