Ragbi ile çocukların hayatına dokundu!

Beden eğitimi öğretmeni Ramazan Kaplan, iki yıl önce atandığı Hakkari Şemdinli’de ragbi sporuyla tanıştırdığı öğrencilerinin hayatına renk kattı.

Şemdinli İmam Hatip Ortaokulu’nda iki yıl önce göreve başlayan Şırnaklı 27 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Ramazan Kaplan, hazırladığı projelerle öğrencilerin hayatına dokunuyor. Kaplan, üniversite yıllarında tanıştığı ragbi sporunu ilçedeki öğrencilere anlatmak için, Kaymakamlığın "Şemdinli'de Bahar Gençlikle Başlar" projesi kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün desteğiyle kurs açtı.

15 ÖĞRENCİYLE TAKIM KURDU

Kursa katılan öğrencilere bu sporla ilgili eğitim veren Kaplan, yaklaşık 3 ay önce kurduğu 15 kişilik ragbi takımıyla antrenmanlara başladı. Kaymakamlığın temin ettiği malzemelerle şehir stadında çalışmalarını sürdüren sporcular, 23 Mayıs'ta Trabzon'da düzenlenecek Okul Sporları Tag Ragbi Türkiye Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek istiyor.

‘HAKKARİ BÖLGESİNDE TEKİZ’

Takımda yer alan öğrencilerinden bazılarının Şemdinli dışına bile çıkmadığını, ragbi sayesinde birçok ili gezme fırsatı bulacaklarını anlatan Kaplan, şunları kaydetti:
"Katılacağımız şampiyonalarda Hakkari bölgesini temsil edeceğiz. Çünkü Hakkari bölgesinin tek takımıyız. Takımımızda şu an 15 sporcumuz var. Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir branş. Özellikle İstanbul, Eskişehir, Ankara, Samsun bölgelerinde fazla ilgi görüyor. Biz de bu branşı bölgemize tanıtmaya çalışıyoruz. İnşallah burada ragbi sporu geliştikten sonra Türkiye Şampiyonası'nda güzel başarılar elde edebiliriz."

Ragbi ile çocukların hayatına dokundu! resim: 0

‘ANTRENMANLARI İZLEYE ŞAŞIRIYOR’

Şampiyonadan güzel bir sonuç elde etmek istediklerini belirten Kaplan, "Antrenmanlarımızı izleyenler olsun, dışarıdan geçenler olsun şaşırıyorlar, anlamaya çalışıyorlar. Takımı kurduktan sonra birçok kişiden güzel dilekler aldık. Burada güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ragbi ile çocukların hayatına dokundu! resim: 1

İNGİLTERE’DEN DÜNYAYA YAYILDI

İngiltere'nin Ragbi kentinde futbol maçı sırasında bir oyuncunun topu kollarının arasında tutarak kaleye doğru koşmasından esinlenerek başlayan ragbi sporu 1823 yılından bu yana birçok ülkede popüler branş haline geldi.

Çocuklara eğitim yatırımı nasıl olmalı?TDK sözlüğüne göre çocukla ilgili tanımlardan birisi ‘Belli bir işte yeteri kadar deneyimi ve yeteneği olmayan kimse’ demek.

 

Etiketler İngiltere Haber spor
Yorumlar
Kalan Karakter 800